Як правильно пити соки

Дієтологи – натуропати вважають, що соками можна користуватися як допоміжною терапією при лікуванні багатьох захворювань. Але ж їх можна пити і здоровим людям, а це значить – залишатися в гарній формі і завжди бути здоровим. Але для цього потрібно знати деякі хитрощі вживання соків.

Отже, як правильно пити соки?
Багато дієтологів вважають, що стакан свіжоприготованого натурального соку, прийнятого натщесерце, здатний забезпечити достатню підтримку здоров’ю у вигляді вітамінного балансу і мінерального балансу організму.

Соки засвоюються організмом за 10-15 хвилин. Пити їх необхідно не більше, ніж через 10 хвилин після приготування. Найкраще засвоюється сік, який п’ють невеликими ковтками і кожен ковток встигає змішатися в роті зі слиною.

Кращі соки – каламутні, які містять більше складових елементів сировинного матеріалу. Соки слід фільтрувати тільки в деяких випадках, наприклад, при порушеннях шлункової і кишкової діяльності, а також при респіраторних захворюваннях.

Уся сировина – фрукти і овочі нарізають безпосередньо перед виготовленням соку. Ні в якому разі не використовуються для приготування соків підгнилі або зіпсовані плоди.

Поділись


Новини партнерів