Чому твердий сир потрібно їсти кожен день? 7 корисних властивостей цього продукту

Чим корисний твердий сир і чому його потрібно обов’язково включати в свій раціон? Ми зібрали для тебе 7 найкорисніших властивостей цього продукту.

Не будемо заходити далеко і скажемо, що тільки в цьому році було скоєно два суперечливих відкриття дотичного цього продукту. Згідно з одними дослідженнями, регулярне вживання твердих сирів призводить до утворення ракових клітин в організмі. Правда, це відкриття стосується тільки сирів низької якості або з низьким вмістом жирів.

А ось згідно із заявою корейських вчених, є сорти сирів, які чудово позначаються на тривалості життя . Щоб переконати тебе в тому, що тверді сири надзвичайно корисні, пропонуємо тобі ознайомитися з їх корисними властивостями, які оскаржувати дуже важко.

Жінки вибирають сир

Корисні властивості твердого сиру

  1. Напевно, ти чула, що маленьким дітям, які не люблять пити молоко, можна сміливо пропонувати твердий сир , адже в них необхідного для зростаючих кісточок кальцію набагато більше. Наприклад, в півсклянці молока міститься 120 мг кальцію, а в 100 г твердого сиру середньої жирності – 1300 мг. Норма споживання сиру для дитини до трьох років становить 50 г в день.
  2. Твердий сир потрібно вживати і людям старшого віку. Ті, хто регулярно його вживають, не скаржаться на болі в суглобах.
  3. Ще одна корисна властивість сиру, яку можуть взяти на замітку мами – це нормалізація обмінних процесів в організмі і підвищення апетиту. Саме те, що потрібно для дітей які мало їдять, адже від шматочка твердого сиру вони рідко відмовляються!
  4. І самим мамам не варто відмовляти собі в задоволенні поласувати шматочком твердого сиру, адже в ньому багато вітаміну А, який допомагає шкірі залишатися еластичною і пружною, а волоссю міцним і шовковистим. А ще цей вітамін необхідний нашим очам.
  5. Дієтологи також радять включати твердий сир в раціон людям які видужують після різних захворювань, як дітям, так і дорослим. У сирі багато вітамінів групи В, які мають позитивний вплив на імунну систему.
  6. Також в сирах багато пробіотиків, які нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Як відомо, від правильної роботи кишечника залежить і стан імунітету.
  7. У якісному твердому сирі також є магній . Цей мікроелемент необхідний нашому організму для кращої роботи нервової системи. Як відомо, магній швидко руйнується під впливом стресів і нервового перезбудження, а з’ївши всього лише шматочок сиру, можна заспокоїтися і помітити, що світ навколо стає добрішим. До речі, ця властивість твердого сиру корисна тим людям, які страждають від безсоння.

Читай також: Потужний сироп, який знижує рівень холестерину

Щоб вживання твердого сиру принесло максимальну користь, кажуть дієтологи, потрібно в першу чергу купувати тільки якісні сири середньої і високої жирності. А щоб всі поживні речовини з цього молочного продукту засвоїлися організмом максимально, їсти його потрібно без хліба і не запивати солодким гарячим чаєм.

Джерело

Поділись


Новини партнерів