13 незвичайних порад про те, як захиститися від онкологічних захворювань

Для того, щоб значно знизити ризик утворення раку, необхідно відмовитися від шкідливих звичок, вести активний здоровий спосіб життя і ретельно стежити за здоров’ям. Однак є менш очевидні, але ефективні поради, які також знижують ризик виникнення онкологічних захворювань. Ось вони:

  • Відмовтеся від солодких газованих напоїв і виключіть цукор зі свого раціону.
  • Менше сидіть, більше рухайтеся і намагайтеся робити 10 000 кроків на день.
  • Пийте зелений чай, багатий на епігаллокатехін-3-галлат – це катехін поліфенол, який бореться з раком.
  • Їжте броколі, приготовлену на пару (в приготовленої таким чином броколі міститься більше протиракових глюкозинолатів, ніж в вареній або смаженій).
  • Їжте бразильські горіхи; вони багаті селеном – мінералом, який особливо корисний для зниження ризику раку простати, колоректального раку і раку легенів.
  • Їжте артишоки – вони багаті на силімарин – антиоксидант, який знижує ризик розвитку раку шкіри.
  • Подбайте про те, щоб отримувати в достатній кількості вітамін D.
  • Нормалізуйте співвідношення омега-3 і омега-6 жирів в раціоні, вживаючи високоякісне масло кріля і скорочуючи споживання перероблених рослинних масел, таких як кукурудзяне, соєве та рапсове.
  • Спіть в повній темряві; світло в нічний час пригнічує вироблення в організмі мелатоніну, що володіє протираковою дією.
  • Їжте цибулю – відмінне джерело протиракового кверцетину; кверцетин пригнічує ріст ракових клітин пухлин молочної залози, товстої кишки, простати, яєчників, ендометрія і легенів.
  • Уникайте впливу токсинів навколишнього середовища, в тому числі канцерогенних речовин хімічної очистки PERC (перхлоретілена).
  • Відмовтеся від картоплі фрі і чіпсів, які можуть містити високий рівень канцерогенного акриламіду (це з’єднання, яке утворюється в процесі приготування продуктів при високій температурі)
  • Їжте ферментовані овочі – вони корисні для здоров’я кишечника, а в процесі ферментації, який відбувається під час квашення капусти, виробляються такі протиракові з’єднання, як ізотіоціанати, індол і сульфорафан.

Джерело

Поділись


Новини партнерів