Названа головна причина тромбозу

Як виявилося, переважна більшість працюючих людей піддані ризику розвитку тромбозу.

Тромбоз – це захворювання, обумовлене закупоркою судин кров’яними згустками. Розвивається тромбоз внаслідок порушення кровообігу і привести це може не тільки до інсульту, а й до летального результату. У зв’язку з цим вчені проводили масу досліджень, в яких намагалися визначити головну причину тромбозу і спосіб профілактики небезпечної недуги.

Хто в групі ризику?

Новозеландські вчені прийшли до висновку, що більше за інших схильні до тромбозу офісні працівники і всі ті, у кого сидяча робота. Вони провели обстеження тисячі осіб молодого і середнього віку, після чого їм вдалося виявити взаємозв’язок між закупоркою судин і малою рухливістю людини.

Як виявилося, досить багато молодих людей наблизилися до діагнозу «тромбоз», тому що рухаються дуже мало і частіше за все – це дорога до роботи і від неї додому. Деякі учасники дослідження, які потрапили в групу ризику тромбозу, і зовсім зізналися, що встають з крісла або стільця всього кілька разів на день і можуть по 1,5-2 години взагалі не рухатися.

Цікаво знати : через 90 хвилин абсолютної нерухомості в положенні сидячи рівно наполовину скорочується кровотік, що надходить в вену, що знаходиться під коліном. Природно, з часом в цьому місці утворюються згустки крові, які заполонять собою вену, тобто розвинеться тромбоз.

Читайте також: Як уникнути передчасної смерті

Медики і до цього знали, що малорухливий спосіб життя веде до серйозних порушень здоров’я. Але тепер вченим стало зрозуміло, що і хто саме провокує появу тромбів. Багато хто здивується, але люди самі завдають шкоди власному здоров’ю, ігноруючи рекомендації лікарів. Висновки вчених по закінченню цього дослідження – пряме тому підтвердження.

Отже, єдиною мірою профілактики є фізична активність. Тобто, людям, які працюють за комп’ютером і ведуть сидячий спосіб життя, необхідно кожні 20-30 хвилин вставати зі свого місця і по 2-3 хвилини ходити по кабінету, також можна поприсідати – це розжене кров по венах, прискоривши таким чином кровообіг.

Джерело

Поділись


Новини партнерів