9 причин, чому вночі виникають судоми ніг

Ця інформація допоможе позбавитися від судом ніг і спазм м’язів! Ефективність просто вражає!

Судоми ніг або спазм м’язів ніг надзвичайно болючі, і це також може бути справжнім кошмаром, особливо коли ви прокидаєтеся вночі.

Раптове, мимовільне скорочення м’язів тіла впродовж ночі або іншої частини доби. Скорочення можуть бути у будь-якій частині тіла, але найчастіше вони бувають в ногах.

М’язові судоми трапляються, коли м’язи і сухожилля стають жорсткими і щільними, це утрудняє переміщення усього тіла. Судоми можуть бути хворобливими або бути просто симптомом жорстких м’язів без якого-небудь болю і запалення.

М’язові судоми – це коли м’язи мимоволі стискаються самі по собі. Як правило, ви відчуваєте сильний спазм і біль у момент скорочення м’яза. Іноді вони з’являються нізвідки, але вони також можуть бути пов’язані з вашими рухами.

Причини судом ніг:

дегідратація
вагітність
гіпотиреоз
перевтома м’язів ніг
тривале перебування в одній позі (стоячи або сидячи)
нестачі харчування
діабет
зловживання алкоголем і тютюновими виробами
ліки.

Щоб запобігти судомам, ви повинні розтягнути свої м’язи, перш ніж лягати спати, або покататися на нерухомому велосипеді впродовж 10 хвилин.

Якщо ви випробовуєте судому, то ходьба або деренчання судорожної ноги посилає сигнал вашому мозку про те, що м’язу треба розслабитися, і ви відразу відчуєте полегшення.

Споживання спортивних напоїв з електролітами також може запобігти проблемі. Вживання надто великої кількості кави, алкоголю або газованої води може зневоднювати ваше тіло і збільшувати ризик судом.

Якщо судома розбудила вас посеред ночі, масажуйте хворе місце впродовж 10-15 хвилин.

Перед використанням будь-яких народних рецептів обов’язкова консультація лікаря!

Джерело

Поділись


Новини партнерів