Варення врятує від раку

У таких солодощах, як варення і желе, міститься змінена форма пектину – рослинного волокна, яке часто зустрічається в овочах і фруктах. Лабораторне дослідження, проведене вченими з Інституту дослідження харчування, показало, що пектин в цій формі здатний стримувати розвиток ракової пухлини на будь-якій стадії.

Професор Століття Моріс, керівник дослідницької групи, зазначив, що при обробці фруктів, яка застосовується на даний момент в харчовій індустрії, велика частина пектину виділяється саме в корисній формі.

Про те, що харчові добавки з пектином нібито очищують організм від шлаків і захищають від раку вже давно говорять, а торішнє дослідження, опубліковане в журналі Glycobiology, показало, що пектин здатний зупиняти розвиток ракової пухлини простати. Вчені Університету штату Джорджія відкрили, що клітини раку простати після обробки пектином здійснювали «клітинне самогубство»: до 40% їх знищилося в результаті апоптозу. Інші дослідження примушують припустити ефективність пектину проти раку легенів і прямої кишки. Щодня в світі виготовляється до 35 тисяч тонн пектину.
Джерело

Поділись


Новини партнерів