10 попереджувальних сигналів про те, що організму не вистачає води

Людське тіло складається на 2/3 з води, тому ми не можемо витримати більше 72 годин без цієї дивовижної рідини.

А саме, кожна окрема частина нашого тіла, кожна тканина, клітина, і орган тіла істотно залежать від води.

Ось основні переваги питної води для нашого здоров’я:

– Вода урівноважує рідини організму.
– Вона регулює і підтримує температуру тіла.
– Вона сприяє виведенню токсинів і відходів.
– Вода сприяє травленню.
– Вона контролює споживання калорій.
– Вона зберігає шкіру зволоженою і молодою.
– Вода забезпечує захист ваших тканин, спинного мозку і суглобів.
– Вона змащує суглоби.

Таким чином, у зв’язку з тим, що функції наших органів залежать від води, належна гідратація є надзвичайно важливою для нашого здоров’я.

Отже, вам треба споживати багато рідини і їсти продукти, багаті на воду, щоб тримати своє тіло зволоженим.

Проте, ваше тіло може втратити більше води в деяких ситуаціях, у тому числі при діареї, блювоті, частому сечовипускання, важкій фізичній активності, при надмірному потіння і діабеті.

Зневоднення перешкоджає нормальному функціонуванню організму, оскільки це викликає електролітний дисбаланс.

Проте, багато людей не знають про найбільш важливі симптоми зневоднення і можуть не помітити його. Ці ознаки можуть допомогти вам діяти вчасно і запобігти подальшим ускладненням.

10 найвідоміших симптомів обезводнення про яких ви повинні знати:

1. Сильне серцебиття

Нестача води в організмі призводить до в’язкішої крові і зменшує об’єм плазми, що призводить до циркуляції крові і прискореного сердечного ритму.

Незважаючи на гіпотонію, нестача води в організмі може привести до змін в рівнях електролітів в організмі. Це прискорює серцебиття в результаті додаткового навантаження на вашому тілі. Більше того, ця ситуація може бути причиною страху, паніки і тривоги.

Якщо ви відчуваєте ці симптоми, вам треба випити трохи води повільно, щоб перевірити, якщо ваш стан покращується. Якщо ні, то вам необхідно звернутися до лікаря.

2. Неприємний запах з рота і сухість у роті

У разі дефіциту води в організмі, стимулюється вироблення слини, яка має бактерицидні властивості. У зв’язку з тим, що бактерії розмножуватися в ротовій порожнині, може виникнути неприємний запах з рота. Крім того, ви також матимете сухість в роті, оскільки вода має функцію лубрикатора, тобто гідратувати слизові оболонки в горлі.

3. Різка тяга до їжі

У багатьох випадках ми можемо сплутати спрагу з голодом. Тому, якщо ви раптом відчуваєте потребу з’їсти щось, ви повинні спочатку випити склянку води, перш ніж поїсти.

Крім того, у разі втрати води і втрати електролітів, тіло має велику потребу в солоній їжі.

4. Болі в суглобах і м’язах

Нестача води в організмі збільшує тертя між кістками, який викликає хворобливі суглоби. Це пов’язано з тим, що наші суглоби і хрящі на 80% складаються з води.

І навпаки, у разі правильної гідратації тіла, наші суглоби можуть легко переносити рухи і фізичну активність, у тому числі стрибки, біг і падіння. Крім того, ви можете також випробовувати судоми і спазми м’язів, якщо вашому тілу бракує води.

5. Головні болі і запаморочення

6. Закреп і проблеми з травленням

Європейський журнал клінічного харчування опублікував статтю в 2003 році, в якій вони довели, що належна гідратація має важливе значення в профілактиці закрепів і до правильного функціонування усього кишківника.

7. Втома і апатія

Правильна гідратація тіла триматиме вас бадьорими і енергійними. Зневоднення також викликає млявість і втому, оскільки відсутність води в головному мозку призводить до низького кров’яного тиску і недостатнього подання кисню по усьому тілу. Таким чином, ви можете випробовувати втому і сонливість.

8. Проблеми з сечовипусканням і зміна кольору сечі

У разі правильно гідратованого тіла, потреба мочитися з’являється близько 4-7 раз на день. Якщо ви не мочитиметеся достатню кількість разів, то у вашому тілі буде підвищений рівень токсинів.

Крім того, змінюється колір сечі у разі обезводнення. А саме, якщо тілу бракує води, то ваша сеча буде темно-жовтого або бурштинового кольору.

9. Суха шкіра і губи

Вода забезпечує еластичність шкіри, тому, якщо ваш організм зневоднений, ваша шкіра буде суха. Крім того, ви потітимете менше, якщо вашому тілу бракує води.

Крім того, вода видаляє токсини з організму, так що якщо вам не вистачає його, це приведе до появи псоріазу, акне і екзема. Ще загальні ознаки обезводнення – це сухі і потріскані губи.

10. Погана концентрація

Окрім головних болів, зневоднення може також перешкоджати функції мозку, так що це може негативно вплинути на настрій, пам’ять і навички ухвалення рішень.

Якщо у Вас серйозні проблеми зі здоров’ям або сильні болі, рекомендуємо Вам звернутися за консультацією до лікаря. Самолікування може бути небезпечне для Вашого здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів