5 симптомів захворювання печінки

Якщо ви помічаєте один з цих симптомів, ймовірно, вам варто відвідати свого лікаря. Усі ці ознаки можуть говорити про серйозні збої в роботі вашої печінки

Ці ознаки нерідко пов’язані з серйозними захворюваннями печінки, і ігнорувати їх не рекомендується.

Ваші очі стають жовтими

Жовті білки очей – це ознака проблем з печінкою, мабуть, її можна назвати однією з найбільш важливих. Субстанція жовтого кольору, що називається білірубіном, зазвичай переробляється печиву і видаляється з організму. Якщо ж печінка не справляється зі своїм завданням, рівень білірубіну росте, що і призводить до того, що білки жовтіють. Коли ви помічаєте у себе такий симптом, обов’язково постарайтеся звернутися до лікаря.

Ваш живіт постійно роздутий

Якщо ви стикаєтеся із здуттям живота, яке ніяк не проходить, можливо, причини у такого стану не такі вже нешкідливі. Підвищений тиск всередині кров’яних судин, що оточують печінку, може призводити до накопичення рідини в животі.

У вас гепатит А, В або С

Коли віруси або паразити інфікують печінку, це викликає запальний процес і погіршує здатність цього органу функціонувати. Найбільш поширеними типами інфекції печінки є віруси гепатиту. Гепатит А поширюється через контакт з фекаліями зараженої людини або вживання зараженої їжі або напоїв, а В або С найчастіше передаються через кров, статевий контакт або контакт з різноманітними рідинами організму. Для гепатиту С існує цілком ефективне лікування. Просто треба контролювати свій стан і вчасно звернутися до лікаря. Це дозволить запобігти руйнівним наслідкам і стабілізувати процеси в організмі.

Ви не можете впоратися зі свербежем

Дивно, але проблеми з печінкою можуть викликати свербіж в усьому тілі. Ця інформація не вивчена детально, проте передбачається, що причини в солях, що містяться в жовчі. Жовч – це травна субстанція, що виробляється печінкою. У людей з первинним жовчним цирозом жовч може накопичуватися в організмі, що і викликає такі симптоми, як свербіж. Якщо ви помічаєте у себе такий стан, постарайтеся скоріше відвідати лікаря.

Ви постійно відчуваєте втому

Хронічна втома практично завжди є ознакою тих або інших проблем у вашому організмі. Нерідко цей стан викликаний розладами печінки. Не ігноруйте знесилення, яке довго не проходить. Це серйозний сигнал вашого організму, який повинен змусити вас вжити заходи.

Не випускайте з уваги ці симптоми і своєчасно звертайтеся за медичною допомогою. Будьте здорові!

Джерело

Поділись


Новини партнерів