Споживання цих продуктів допомагає ниркам добре функціонувати

Сечогінні продукти містять поживні речовини, які допомагають збалансувати рідини та електроліти в організмі.

Вони, як правило, мають високий вміст води та багаті на калій та інші важливі мінерали, корисні для усунення надлишку натрію через сечу.

Споживання цих продуктів допомагає ниркам добре функціонувати. Це допомагає їм очистити сечові шляхи та контролювати запалення, яке затримує рідину в тканинах.

Крім того, вони чудово підходять для зниження ваги, оскільки поліпшують процеси видалення відходів. Вони також прискорюють обмін речовин та мають мало калорій.

Насправді, вони дуже корисні для здоров’я, тож ми склали перелік із 7 продуктів, які варто додати до раціону.

Погляньте!

1. Помідори

помідори - сечогінні продукти

Помідори – сечогінні продукти, які повинна бути в кожному раціоні.

Помідори є природним джерелом необхідних поживних речовин, які допомагають у разі затримки рідини.

Вони складаються на понад 90% з води. Крім того, вони також містять велику кількість необхідних мінералів, які допомагають збалансувати рівень електролітів.

Регулярне споживання зміцнить здоров’я нирок. Вони також захищають серцево-судинну систему від таких проблем, як високий кров’яний тиск і високий рівень холестерину.

2. Сечогінні продукти – огірки

Огірки є одним із сечогінних продуктів, найбільш рекомендованих для лікування затримки рідини та запальних порушень, таких як артрит.

Їхні антиоксиданти разом з високим вмістом води відновлюють роботу кровоносної та лімфатичної систем. Це допомагає позбутися додаткових рідин та токсинів.

Крім того, вони містять значну кількість калію. Це мінерал, який відіграє важливу роль у збалансуванні рівня натрію, тим самим запобігаючи нирковим проблемам.

Нарешті, вони також забезпечують організм такими мінералами, як сірка та кремній. Ці два елементи необхідні для правильного усунення сечової кислоти.

3. Ананаси

сечогінні фрукти

Ананаси – це тропічні фрукти, відомі в усьому світі, адже вони сприяють схудненню та запобігають нирковим і серцево-судинним проблемам.

Завдяки низькому вмісту калорій та великої кількості ферменту бромелаїну вони добре підходять для травлення, допомагають втратити зайву вагу й покращують кишкові розлади.

Ананаси складаються на 85% води, а також містять багато клітковини, вітаміну С та мінералів. Вони допомагають організму збалансувати рівні рідини.

4. Буряк

Буряк містить багато мінералів, води та антиоксидантів, які допомагають підтримувати здоров’я нирок та печінки.

У формі соку або самі по собі він є повноцінною їжею. Він допомагає організму вивести рідини та інші відходи, які зазвичай накопичуються у ваших тканинах.

Крім того, буряк надає значні кількості заліза, магнію та калію. Це мінерали, які необхідні для боротьби з запаленням.

Ба більше, буряк дуже ситний, що важливо, якщо ви намагаєтеся схуднути.

5. Кавун

які сечогінні продукти треба їсти

Кавун – це природний сечогінний засіб із необхідними поживними речовинами, які працюють для запобігання та лікування всіх видів захворювань.

Він містить більше води ніж майже будь-який інший фрукт, а отже, менше калорій.

Крім того, він містить досить багато калію та магнію. Це два життєво важливі мінерали для збалансування електролітів в організмі.

Завдяки цим та іншими вітамінам і мінералам кавун корисний для боротьби із запаленням у тканинах тіла та стимуляції виведення залишків рідини.

6. Диня

Цей смачний фрукт складається з понад 90% води, що дає йому сечогінні та очисні властивості.

Вона вже давно завдяки своїм освіжальним і поживним властивостям. Диня містить клітковину, вітаміни та інші сполуки, які покращують здоров’я.

Регулярне споживання сприяє зменшенню залишків рідини та запалення, тому вона допомагає запобігти розвитку хронічних розладів.

Диня також містить такі антиоксиданти, як бета-каротин. Наше тіло потребує його для запобігання окисному пошкодженню, що прискорює процес старіння.

7. Цибуля

цибуля - сечогінний продукт

Цибуля багата на вітаміни та оліго елементи, які допомагають полегшити запалення, оскільки вони збільшують вироблення сечі.

Вона містить багато калію, кальцію та магнію, які необхідні для балансування мінеральних солей у вашому тілі.

Вона складається на 91% з води, тож це потужний сечогінний та очисний продукт. Крім того, вона підтримує здоров’я нирок, захищаючи вас від інфекцій сечових шляхів.

Ви відчуваєте, що у вас затримання рідини або запалення? Зробіть ці сечогінні продукти частиною звичайного раціону й переконайтеся самі, наскільки ефективно вони вирішують ці проблеми.

Джерело

Поділись


Новини партнерів