Як уникнути передчасної смерті

Виявляється, є всього два способи, які допоможуть прожити довге життя.

Канадські вчені провели глобальне дослідження, яке тривало близько семи років і в ньому брали участь анкети більше сотні тисяч людей, що ведуть різний спосіб життя і мають різні соціальні статуси.

До уваги вчених були представлені дані людей з віком від 35 до 70 років. В результаті експертам вдалося виявити, які фактори впливають на тривалість життя людей, незалежно від того, в якій країні вони живуть, скільки грошей заробляють, що їдять і де працюють. Тобто, на те, скільки років проживе та чи інша людина, впливають одні й ті ж причини, а саме:

– неправильне харчування, що включає в себе переїдання, а також вживання неякісної висококалорійної їжі, перекушування на ходу, нічні походи до холодильника і так далі;

– малорухливий спосіб життя, зумовлений сидячою роботою, наявністю автомобіля, лінню і іншими причинами.

В результаті дослідження вчені зупинилися на тому, що попередити передчасне старіння організму і відповідно наблизити себе до смерті людина може власними руками, а точніше – діями.

Читайте також: Названий доступний продукт, який допомагає не старіти

Як уникнути передчасної смерті:

1. Щодня бути фізично активним. На думку вчених, різниці немає в тому чи буде людина бігати вранці, ходити 7 км або тренуватися кілька разів на тиждень в тренажерному залі. Головне – це підтримувати своє тіло в тонусі і не засиджуватися на місці. Всього дві з половиною години фізичної активності сприятливо впливаєють на роботу серця і всього організму в цілому, а ще – покращують настрій, що дуже важливо. Канадські вчені прийшли до висновку, що завдяки регулярним тренуванням тіла людина може поліпшити показники свого здоров’я і таким чином зупинити процеси старіння, продовживши собі життя.

2. Не виходити за рамки добової потреби в калоріях. В цьому ж дослідженні вчені виявили взаємозв’язок між переїданням і вживанням їжі з більшою за калорійністю, ніж необхідно для людини в добу, і розвитком процесів передчасного старіння. Вони прийшли до висновку, що дотримання норми споживаних калорій дозволить людині жити довго і перешкоджати старінню, тим самим усунути ризик передчасної смерті. В даному випадку на допомогу прийде низькокалорійна або середземноморська дієта.

Виконання цих правил дозволить вам прожити довше і в старості похвалитися власним здоров’ям, а також красивим зовнішнім виглядом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів