Знайдено спосіб залишитися здоровим до старості

Фахівці Саутгемптонського університету (Великобританія) розповіли, як до похилого віку залишатися в гарній фізичній формі. Для цього необхідно правильно харчуватися.

Вчені заявили, що вибір хорошого харчування протягом усього дорослого життя подарує активне і здорове довголіття. За словами провідного автора дослідження Сіана Робінсона, потрібно всього лише відмовитися від оброблених харчових продуктів, віддавши перевагу великій кількості фруктів, овочів і цільних зерен.

До подібних висновків учені дійшли, спостерігаючи за 969 британцями, котрі народилися в 1946 році. Протягом життя відстежувалися їх харчові звички, а в літньому віці – стан фізичного здоров’я респондентів.

Фахівці пропонують дорослим людям звернути увагу на свій режим харчування, змінивши який можна істотно поліпшити якість майбутньої старості.

Нагадаємо, раніше експерти склали список продуктів, споживання яких шкодить здоров’ю. Фахівці запропонували обмежити їх поширення, ввівши спеціальне маркування. У перелік шкідливої ​​їжі потрапили хліб, ковбаси, консерви, сири, майонез, кетчуп і тістечка.

Читайте також: Названий доступний продукт, який допомагає не старіти

Вчені Федерального дослідного центру харчування вважають, що в цих виробах занадто високий вміст солі, цукру і трансжирів. Для того щоб уберегти споживачів від шкідливої ​​продукції, фахівці запропонували позначати ці товари кольоровим маркуванням.

Джерело

Поділись


Новини партнерів