Що таке пробіотики і в чому їхня користь для організму

Це таємниче слово зазначене на етикетках йогурту, аптечних заквасках, звучить у рекламі і пропонується як надзвичайна допомога для організму. Що ж це таке – пробіотики?

Що це?

У нашому кишечнику мешкають трильйони бактерій. Одні з них “хороші”, інші – “погані”. Пробіотики знаходяться в категорії “хороших”. Вони покращують травлення і допомагають нейтралізувати негативні наслідки шкідливих бактерій.

Що вони роблять?

Здуття живота: численні дослідження показують, що добова доза прибутків рятує від здуття живота, пов’язане з синдромом подразненого кишечника і кандидозом.

Рівень холестерину: пробіотики допомагають знизити рівень холестерину. На думку дослідників, три місяці прийому ліків досить, щоб вплинути на стан організму. Під час експерименту взяли участь 60 осіб з рівнем LDL ( “поганого холестерину”) до 18%. Після вживання пробіотиків їх самопочуття значно поліпшилося.

Цистит: вчені провели дослідження і прийшли до висновку, що бактерії роду Lactobacillus acidophilus і L Plantarum “гальмують” кишкову паличку, яка часто є збудником циститу.

Імунітет: 70% нашої імунної системи знаходиться в кишечнику. А пробіотики якраз покликані боротися з інфекціями і нормалізувати мікрофлору.

Коли їх приймати?

паралельно з антибіотиками;
під час синдрому роздратованого кишечника;
під час запальних захворювань кишечника;
при дисбактеріозі;
захворюваннях сечостатевої системи і т.д.

Читайте також: 4 ознаки того, що ви вживаєте багато солі

Де містяться пробіотики?

У натуральному йогурті, кефірі, деяких видах сиру, цибулі, капусті. У чистому вигляді їх можна знайти в будь-якій аптеці.

Перед тим, як почати курс прийому пробіотиків, обов’язково порадьтеся зі своїм лікарем!

Джерело

Поділись


Новини партнерів