Вчені розповіли, чому багато людей не можуть виспатися

Буває так, що після тривалого сну вранці людина прокидається втомленою. Причини криються в популярних звичках, які заважають висипатися.

Перший обман – за весь тиждень можна виспатися на вихідних. Недотримання режиму дня призводить до фізіологічних порушень: біологічний годинник просто не може налаштуватися на режим сну і пробудження, що закінчується перевтомою і розвитком депресії. Також багато з нас не провітрюють приміщення перед сном: вчені з’ясували, що температура в спальні повинна бути до 20 градусів за Цельсієм для комфортного функціонування організму вночі. І бажано обзавестися щільними шторами або маскою для сну, щоб не давати нічним вогням себе розбудити.

Читайте також: Виявлено найлегший спосіб подолання депресії

До того ж, вчені радять уважно ставитися до білизни, подушки і жорсткості матраца. Відомо, що спати потрібно голяка, проте досить просто змінити весь атлас на натуральні тканини. Потрібно також відучити себе спати на животі. Ця звичка заважає рівномірному диханню, що далі призводить до проблем з хребтом і дихальною системою. І остання шкідлива звичка – відмова від водних процедур. Втома – не привід для того, щоб не прийняти душ перед сном. Тепла вода змусить відчути полегшення і введе в стан сонливості, що швидше занурить людину в міцний сон.

Поділись


Новини партнерів