7 продуктів для здоров’я кісток

Дефіцит кальцію і вітаміну D є однією з головних причин остеопорозу і, щоб уникнути цього, важливо дотримуватися правильної дієти. Давайте розберемося, на які продукти варто звернути увагу.

Живильні речовини, як кальцій і вітамін D необхідні, якщо ви хочете, щоб кістки були здоровими. Адже кальцій сприяє зміцненню кісток і зубів, а вітамін D покращує всмоктування цього макроелемента.

Молоко
Молоко містить велику кількість кальцію і вітаміну D, тому варто ввести нову звичку випивати склянку молока щодня. Не любите молоко? Тоді замініть його йогуртом або сиром.

Банани
Багаті кальцієм і калієм, банани є відмінним продуктом, який сприяє підвищенню імунітету, метаболізму білків і запобігає втраті організмом кальцію.

Зелені овочі
Зелені овочі, такі як шпинат, зелена цибуля, броколі і інша капуста, є відмінними джерелами кальцію. До того ж, вітамін К, який присутній в шпинаті, підвищує мінеральну щільність кісткової тканини.

Горіхи
Мигдаль і арахіс містять калій, який, як відомо, запобігає втраті кальцію з сечею. Волоські горіхи багаті омега-3 жирними кислотами, які відіграють важливу роль в уповільненні темпів втрати кісткової маси і прискорюють формування кістки.

Чорнослив
Чорнослив містить інулін, який допомагає організму засвоювати кальцій швидше, а також зміцнює кістки.

Сардини і лосось
Сардини, як відомо, відрізняються високими рівнями як вітаміну D, так і кальцію. А лосось містить корисні для серця омега-3 жирні кислоти і вітамін D.

Яйця
На думку експертів, яйця просто необхідно їсти, особливо жовток, де міститься вітамін D. Однак при цьому експерти попереджають, що налягати на цей продукт надмірно все ж не слід.

Поділись


Новини партнерів