Названий доступний продукт, який допомагає не старіти

Сирі і попередньо неочищені насіння соняшнику містять в собі таку істотну концентрацію вітамінів, що їх споживання вчені пов’язують з продовженням життя і молодості. Крім того до складу насіння входять стероли, важливі для підтримки імунної системи і загального здоров’я.

Насіння, що містять високі рівні фосфоліпідів, жиророзчинних вітамінів і стеролів, роблять чудову для організму дію навіть при споживанні в невеликих кількостях.

За словами фахівців, своєю омолоджуючую дією насіння соняшнику зобов’язані калію та магнію. Ці мінерали позитивно впливають на такі характеристики як пружність і еластичність тканин, допомагаючи таким чином підтримувати в тонусі шкіру і судини.

«У насінні є вітамін Е, що уповільнює старіння шкіри. Завдяки підвищеному вмісту цинку насіння корисне при алопеції і при акне », – відзначили експерти.

Крім цього, присутні в насінні мінерали калій і магній ефективні для профілактики хвороб серцево-судинної системи. Соняшник рекомендований людям з атеросклерозом, захворюваннями печінки і жовчовивідних шляхів, нагадали медики.

Що стосується рослинних жирів і жиророзчинних вітамінів (А, D і Е), то насіння багаті і цими речовинами. Завдяки їм насіння соняшнику сприяють зниженню рівня холестерину в крові, що також допомагає пригальмувати процеси старіння.
Джерело

Поділись


Новини партнерів