5 кращих продуктів від гіпертонії

Існує маса доступних продуктів, які здатні боротися з артеріальною гіпертензією.

Якщо ваші показники тиску вище, ніж хотілося б, або ви просто ведете здоровий спосіб життя, включайте в свій раціон ці корисні продукти.

Картопля

Вчені виявили, що кокоаміни, речовини які містяться в картоплі, можуть зменшувати тиск і лікувати гіпертонію. Щоб вони не руйнувалися в процесі термічної обробки, картоплю треба відварювати або готувати на пару.

Молочні продукти

У тих, хто щодня включає в раціон 1 порцію молочних продуктів, на 11% знижується ризик розвитку гіпертонії в порівнянні з тими, хто лише час від часу їсть йогурт.

Буряковий сік

Сирий буряковий сік як засіб від гіпертонії використовують в суміші з медом, або соками моркви і хрону, або з водою у співвідношенні 1:1. Ефект зниження тиску забезпечується завдяки унікальному поєднанню вітамінів, мікроелементів, амінокислот і мінеральних солей.

Читайте також: 10 ознак того, що кишківник перевантажений токсинами

Какао

Німецькі дослідники з університетської клініки Кельна прийшли до висновку, що какао краще знижує кров’яний тиск, ніж чашка чаю. Вони довели, що вживання какао здатне зменшити ризик виникнення інсультів і серцевих нападів на 10-20%.

Квасоля

Квасоля (чорна, біла, темно-синя, зелена) містить велику кількість клітковини, магній і калій – речовини, необхідні для зниження артеріального тиску і підтримки роботи серцево-судинної системи.

Поділись


Новини партнерів