3 рослини, які обов’язково повинні бути в кожній квартирі

Вчені рекомендують в приміщенні, де люди проводять багато часу, а особливо живуть, мати не менше як три кімнатні рослини, і вибирати їх не тільки за красою, а й за корисностю.

У міських квартирах бажано завести рослини, які очищають повітря від пилу, мікробів і токсичних речовин, збагачують його киснем, насичують корисними ароматами і фітонцидами.

хлорофітум

Цей домашній санітар вбиває шкідливі бактерії, а також ефективний для поглинання формальдегіду, що виділяється в невеликому приміщенні теплоізоляцією з синтетичних матеріалів. До речі, є один секретик: якщо в горщик з квіткою покласти активоване вугілля, то його очисні властивості зростають в рази.

герань

Ця рослина відмінно дезінфікує приміщення, так як виділяє біологічно активні речовини, що вбивають стафілококи і стрептококи. Ще одне з головних якостей герані – вона володіє заспокійливими діями, що дуже важливо при стресах і безсонні. Тому герань рекомендується тримати в спальні.

герань

алое

Алое виділяє кисень і поглинає вуглекислий газ, а ще знімає наелектризованість в квартирі. Плюс до цього алое є справжньою швидкою допомогою на дому, адже допомагає при багатьох недугах. Наприклад, промиті листя цієї рослини можна прикласти до рани яка кровоточить або інфікована, щоб прискорити загоєння. Також сік алое допомагає при застуді і головних болях.

алое

Джерело

Поділись


Новини партнерів