Що потрібно з’їсти натщесерце, щоб почистити печінку і поліпшити зір

Чистка печінки і здоров’я очей – дуже актуальні питання для всіх сучасних людей. Необхідність чистити печінку виникає через далеке від ідеалу харчування. А зір падає і у дорослих, і у дітей, переважно з-за великої кількості електроніки в нашому житті.

Звичайно, можна чистити печінку за допомогою кардинальних методик – їх існує доволі багато. І більшість з них викликає почуття тривоги у лікарів – при наявності проблем з шлунково-кишковим трактом після такої чистки запросто можна опинитися на лікарняному ліжку в небезпечному для життя стані.

Приблизно така ж ситуація і з очима – поліпшити зір можна за допомогою безлічі методик. І майже всі вони не несуть загрози зору, на відміну від методик чищення печінки. Але все це вимагає часу. Людмила Михальчук, доктор ведичної медицини, пропонує піклуватися про своє здоров’я в режимі «правильний спосіб життя», а не «швидка допомога». Прислухайтеся до її порад!

Всі знають, що «передоз» в роботі за комп’ютером, ігри на планшетах і мобільних телефонах, перегляд телевізора згубні для очей. Незважаючи на це, сьогодні дуже велике число людей користуються девайсами в режимі нон-стоп. Так само негативно на зір діє і робота при штучному освітленні (на жаль, багато сучасних офісів не мають вікон). Однак всі ці фактори, які впливають безпосередньо на очі, – аж ніяк не єдина причина погіршення зору.

Аюрведа розглядає організм людини як цілісну систему. І з цієї точки зору відкриваються дуже цікавий взаємозв’язок між різними органами і очима. Так, в тибетських, китайських та індійських трактатах говориться про те, що стан печінки безпосередньо впливає на органи зору. Особливо явно це проявляється при важких ураженнях печінки: у хворих на гепатит, цироз спостерігається пожовтіння очей.

Якщо ж врахувати, що в раціоні більшості з нас присутні рафіновані продукти і їжа, що містить штучні добавки, то стає зрозуміло, що грамотне очищення печінки необхідно практично кожному. Щадний, але дієвий метод – вживання медової води (1 ч. Л. На склянку води) натщесерце. Включіть в раціон рослинну олію, особливо лляну, гарбузову, розторопші – вони стимулюють викид застояної жовчі. Коли ваша печінка звільниться від токсинів, ви помітите поліпшення загального стану, очі перестануть втомлюватися і почнуть бачити чіткіше.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів