10 ознак того, що кишківник перевантажений токсинами

Останнім часом в новинах про здоров’я часто говорять про мікробіом – баланс мікроорганізмів в кишковому тракті.

Мікробіом впливає не лише на здоров’я травної системи, але також пов’язаний з розладами настрою, зайвою вагою, проблемами зі шкірою і аутоіммунними станами.

На жаль, неправильне харчування, надмірне використання антибіотиків, використання антибактеріальних засобів і відсутність регулярних ферментованих продуктів в нашому раціоні створили ідеальні умови для дисбалансу в кишковому мікробіомі.

10 ознак того, що у вас може бути бактерійно-хімічний дисбаланс в кишківнику:

1. Проблеми з травленням – здуття живота, біль в животі, диспепсія, неприємний запах з рота, закреп або діарея.

2. Алергії.

3. Рецидивуючі грибкові інфекції.

4. Тяга до солодкого.

5. Збільшення ваги.

6. Акне, екзема, кропив’янка або псоріаз.

7. Біль в суглобах.

8. Депресія.

9. Труднощі в навчанні або поведінці.

10. Затьмарення свідомості.

Важливі наслідки незбалансованого мікробіома в кишківнику:

1. Запалення
Велика кількість недружніх бактерій або інших організмів може викликати серйозне запалення.

Це може привести до болю в тілі і суглобах, шкірним і навіть аутоіммунним захворюванням.

2. Збільшення ваги
Здоровий мікробіом – ключ до втрати ваги. Багато недавніх досліджень показали, що збалансувавши мікробіом, ви зможете прискорити метаболізм і схуднути.

3. Порушення емоційного стану
Люди, у яких не збалансований мікробіом, більше схильні до тривоги і депресії, частіше випробовують втому і затьмарення свідомості.

І, навпаки, стрес може негативно вплинути на ваш мікробіом, впливати на ваш настрій, травлення і загальний стан здоров’я.

От як виправити дисбаланс мікробіома в кишківнику.

1. Пробіотики

Це здорові бактерії, які допомагають збалансувати мікробіом.

Пробіотики можна приймати у вигляді добавок (капсули або порошок) або отримувати їх з природно ферментованих продуктів, таких як квашена капуста, йогурт, кефір, чайний гриб, мариновані овочі або кимчі.

2. Пребіотики

Це продукти, які живлять здорові бактерії вашого шлунково-кишкового тракту. Вони містять клітковину, інулін і арабіногалактани.

Пребіотичні продукти – це артишоки, часник, квасоля, лук, спаржа, морква, пора і окра.

3. Антимікробні добавки

У більшості випадків недостатньо просто приймати пробіотики і пребіотики. Використання трав і добавок, що вбивають мікроби, також потрібне для знищення патогенних організмів (грибків, бактерій або паразитів).

До таких продуктів відноситься: часник, орегано, берберин, екстракт насіння грейпфрута, каприлова кислота, екстракт оливкового листя, мучниця (ведмедячий виноград).

4. Зведення до мінімуму цукру і продуктів, що містять борошно

Багато патогенних організмів процвітають при високому вмісті цукру і рафінованих вуглеводів.

Вживайте якомога менше таких продуктів, і це буде важливим кроком до відновлення балансу вашого мікробіома.

Якщо ви продовжуватимете вживати продукти з цукром, це не зможе компенсувати ніякої кількості пробіотиків.

Якщо у вас дисбаланс в мікробіомі кишківника, ви можете багато що зробити, щоб його відновити.

Вас приємно здивує те, як прекрасно жити зі здоровим кишківником!

Джерело

Поділись


Новини партнерів