Лікарі розповіли про різницю розчинної і меленої кави

Понад половину всіх любителів кави віддають перевагу напою з розчинної сировини. Так чи є справді суттєва різниця між ним і меленою кавою?

Експерти стверджують, що процеси виготовлення розчинної і меленої кави відрізняються технологічно. У розчинній каві, на їхню думку, нижча концентрація кофеїну, але при цьому вищий рівень хімічної сполуки акриламіду, який виділяється при термічній обробці.

Мелену каву отримують шляхом обсмажування і помелу зерен кавового дерева. У разі розчинної кави обсмажені зерна, крім подрібнення, проходять ще й подальшу обробку, в залежності від того, якою буде кава, порошковою, гранульованою або сублімованою.

Читайте також: 6 ознак того, що печінка переповнена токсинами

Кава з меншою обробкою є більш корисною: зерна кавового дерева є чудовим джерелом цінних для організму речовин у вигляді здорових жирних кислот, вітамінів, калію і магнію. У той же час розрахунки показали, що хоча в розчинній каві і міститься менше кофеїну, різниця з меленою не дуже значна. Кращим серед видів розчинної кави, за словами експертів, є сублімована кава. Технологія її виробництва така, що в неї не потрібно додавати барвників і ароматизаторів.

Медики нагадали, що кава сприяє вимиванню з організму корисних речовин, що може позначатися на самопочутті і стані шкіри.

Джерело

Поділись


Новини партнерів