6 порад для того, щоб обманути старість

Старіння – природний життєвий процес. Жінки з віком піддаються більше вираженим фізичним і гормональним змінам, ніж чоловіки. Тому пані повинні більше піклуватися про себе, щоб підготувати свій організм до майбутніх змін. Старіння можна відстрочити, але як цього досягти?

Спосіб життя
Кожен прожитий момент безпосередньо впливає на людське тіло. Тому з раннього віку потрібно наслідувати принципи здорового способу життя. Дослідження показують, що гени чинять вплив на старіння всього на 25%. Решта залежить від звичок в їжі, стресів, активності і інших загальновідомих чинників.

Будьте активні
Фізична активність життєво важлива для підтримки гнучкості тіла і молодості. Вона допомагає контролювати гормони і зберігати розумову і фізичну силу.

Фахівці стверджують, що серотонін – гормон, відповідальний за підтримку позитивного настрою, сну, апетиту і артеріального тиску, зменшується з віком. Але фізична активність допомагає підтримувати його синтез.

Здоров’я мозку
Важливо розуміти, що старіння впливає не лише на тіло, але і на думки, розумову діяльність. Тому слід проявити турботу про свій мозок так само як і про своє тіло. Ось чому читання книг, хобі, настільні ігри, кросворди і спорт дозволяють зберегти хорошу когнітивну функцію. Не можна забувати про корисні продукти для мозку, такі як волоські горіхи.

Знайдіть роботу, яка приносить задоволення
Один із способів посилити ознаки старіння – бути емоційно нещасним. Тому дуже важливо, щоб жінки, котрі працюють, були задоволені своєю професією.

Звичайно, немає ідеальної роботи, але якщо знайти те, що приносить задоволення, рівень розумового і емоційного благополуччя збільшиться. Якщо людина щаслива в житті і на своїй роботі, вона завжди виглядає молодше.

Не втрачайте любов до життя
Ми повинні залишатися позитивними, радіти кожному дню і всьому тому, що нам дане. Дослідження підтвердили, що люди, які бачать позитивні події у своєму житті, мають міцніше здоров’я, ніж ті, хто негативно відноситься до всього і постійно скаржиться. Життя підкидає нам позитивні і негативні моменти, але тільки ми вирішуємо, чому приділятимемо більше уваги.

Насолоджуйтеся життєвим досвідом
Життєвий досвід – це учитель і наставник, який дає важливі уроки і рекомендації. Важливо частіше згадувати про свої успіхи, яких ми досягли і про приємні моменти, а не жалкувати за тим, що не вдалося і культивувати негативні думки про старість.

Старіння – життєва константа, від якої не можна сховатися. Тому її варто прийняти, зрозуміти і навіть подякувати за неї. Якщо змінити розуміння цього природного процесу, старіння може подарувати безцінний досвід. Головне – піклуйтеся про себе, тому що психічне благополуччя і фізичне здоров’я допоможуть почувати себе прекрасно у будь-якому віці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів