7 причин вживати гарбузове насіння

Відкриті нові факти про цілющі можливості цього насіння! Вони вас здивують!

Більшість людей, як правило, не вживають насіння гарбуза, не знаючи про їх харчову цінність або просто тому, що надто багато роботи по їх очищенню. Незалежно від причини, відмова від вживання насіння гарбуза – це величезна помилка, оскільки вони є одними з кращих продуктів природи.

7 Феноменальних переваг насіння гарбуза для вашого здоров’я:

1. Боротьба з раком

Було виявлено, що з’єднання, знайдені в насінні гарбузів, борються з раком і вбивають різні типи ракових клітин, як відзначалося в недавньому дослідженні. Рекомендується споживати жменю не смаженого і не солоного насіння гарбуза мінімум двічі в тиждень для профілактики і щодня для лікування раку.

2. Позбавлять від безсоння

Триптофан є амінокислотою, яка стимулює вироблення мелатоніну і серотоніну, відповідальних за цикл сну і пильнування. Іншими словами, споживання насіння гарбуза допомагає здолати безсоння і заснути набагато легше.

3. Поліпшити зір

Насіння гарбуза містить цинк, вітамін А, вітамін Е, бета-каротин і зеаксантин, який, як було виявлено, підвищує гостроту зору людини. Як встановлено Американською оптометричною асоціацією, люди з порушеним зором і катарактою часто мають дефіцит цинку. Дефіцит цинку призводить до інфекції у більшості частин тіла, і очі не є виключенням.

4. Відмінне джерело магнію

Магній бере участь у більш ніж 300 біохімічних реакціях в організмі, що робить його одним з найважливіших мінералів. На жаль, більшість людей зараз мають дефіцит магнію. Насіння гарбуза – відмінне джерело магнію і тільки половина чашки цього насіння містять 92 відсотки щоденної потреби в магнії.

5. Підвищить тестостерон

Насіння гарбуза надзвичайно корисне для чоловічого здоров’я. Вітаміни B, C, D, E, а також вітамін K, знайдені в насінні гарбуза, надзвичайно важливі для лібідо. Крім того, це насіння багате цинком, що має вирішальне значення для високих рівнів тестостерона.

6. Поліпшить настрій і зменшить приливи при клімаксі

Оскільки воно містять триптофан, необхідний для виробництва серотоніна в організмі, насіння гарбуза допомагає поліпшити настрій. Їх вміст магнію допомагає збалансувати температуру тіла і, таким чином, зменшує кількість приливів.

7. Запобігання і лікування діабету

Будучи щедрим в нікотиновій кислоті, тригонеліні і D- чиро-інозитоле, насіння гарбуза контролює рівень цукру в крові і запобігає початку діабету. Для досягнення оптимальних результатів з’їжте сире насіння гарбуза.

Джерело

Поділись


Новини партнерів