Продукти, які знижують холестерин

Якщо занадто багато холестерину в крові, то здоров’я людини перебуває під загрозою. Отож харчуйтеся правильно!

1. Свіжі фрукти
Не в кожному фрукті багато клітковини. Її дуже багато в азіатській груші, трохи менше – в малині, ожині, бананах і чорниці. Корисно також їсти груші і яблука зі шкіркою (в цьому випадку організм отримає достатню кількість клітковини).

2. Свіжі овочі
Багато клітковини міститься в таких овочах, як, наприклад, зелений горошок, шпинат, брокколі, кукурудза і картопля. Так, наприклад, в зеленому горошку харчові волокна становлять 12%, у капусті – 2,9%, в брокколі – 3%, а в моркві – 3,1%. З цього випливає єдиний висновок – для того, щоб збільшити споживання клітковини, треба їсти більше овочів.

3. Сухофрукти
Давно відомо, що чорнослив покращує травлення. Частково це пов’язано з тим, що в ньому багато клітковини. Взагалі, в більшості сухофруктів є харчові волокна. Тому ми рекомендуємо використовувати в якості закусок (снеків) саме сухофрукти (чорнослив, інжир, родзинки, курага). Їх також можна додавати в цільнозернову кашу з висівками.

4. Горіхи і насіння
Деякі люди намагаються якомога менше їсти горіхів і насіння, цілком справедливо вважаючи, що в них багато калорій і жиру. Однак, горіхи і насіння також є відмінним джерелом клітковини і різних поживних речовин. Так, наприклад, в ядрах насіння соняшнику клітковина становить 27,2%.

5. Боби і горох
В бобах (наприклад, сочевиці) і горосі багато клітковини, а також білка, і дуже мало жиру. Тому вони дуже корисні для організму людини. Спробуйте їсти бобові два рази на тиждень замість м’яса. Використовуйте їх для приготування салатів, супів, рагу. Додавайте їх до макаронів і рису.

Джерело

Поділись


Новини партнерів