Чому потрібно пити кефір перед сном

Лікарі розповіли про корисні властивості напою в нічний час доби.

Багато людей перед тим, як піти спати, п’ють кефір. Звичайно ж, краще випити склянку кефіру, ніж з’їсти порцію смаженої картоплі з м’ясом і запити все солодкою газованою водою. Кефір вже встиг стати якоюсь традицією в житті чоловіків і жінок, які стежать за своїм здоров’ям, хочуть бути стрункими і прожити довге здорове життя. Але в чому полягають переваги та недоліки кефіру, випитого перед сном, допомогли розібратися вчені, які тривалий час досліджували дане питання. Думки вчених часто суперечливі, одні стверджують, що кефір перед сном впливає на організм людини мега-позитивно, інші ж дослідники з’ясували, що пити кефір можна не всім людям.

Чи можна пити кефір перед сном:

1. З точки зору засвоєння кальцію організмом – кефір обов’язково потрібно пити ввечері або безпосередньо перед сном. А все тому, що наш організм краще засвоює кальцій в нічний час, коли ми відпочиваємо.

2. Якщо вам потрібно заспокоїтися, то всього одна склянка кефіру вам допоможе краще, ніж будь-які ліки. В кефірі містяться речовини, які благотворно впливають на нервову систему, тим самим випиваючи трохи кефіру перед сном ви швидко розслабитеся і заснете.

3. Мрієте про гарну фігуру? Тоді вам потрібно, щоб ваш кишечник працював, як годинник, а допомогти в цьому може склянка кефіру, випита на ніч. Під час сну кефір буде м’яко очищати травну систему від шлаків і токсинів, насичуючи її корисними бактеріями, вранці ви без труднощів зможете сходити в туалет.

4. Можна подивитися на кефір і з іншого боку – в процесі бродіння молочний продукт виділяє не тільки бактерії, але і чистий спирт. Природно, кількість спирту в кефірі мізерно мала, але якщо ви противник алкоголю в будь-якому його прояві, то кефір для вас не підходить.

5. Кефір є білковим продуктом і тому він ідеально підходить для вживання у вечірній час доби. Але з приводу даного твердження тривають суперечки, оскільки саме під час сну людський організм не здатний переварити багато білків, що може привести до утворення зайвих кілограмів, що, знову ж таки, дуже спірно.

Читайте також: Які продукти можуть бути небезпечні для тих, хто худне

Статистика показує, що всі люди, які «підсіли» на склянку кефіру перед сном можуть похвалитися налагодженою роботою шлунково-кишкового тракту, прискореним метаболізмом, вони менше хворіють і практично ніколи не відчувають себе млявими, слабкими. Плюс до усього цього – любителі кефіру відзначають, що вони стали краще і міцніше спати ночами, позбулися депресії та безсоння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів