Названі два вітаміни, що вбивають ракові клітини в кишечнику

Підвищені дози вітамінів C і B3 здатні вбивати клітини пухлин кишечника, як показало дослідження.

Вперше в історії науки група дослідників виявила, що підвищені дози вітаміну С і ніацину, або вітаміну B3, знищують стовбурові клітини раку. Опубліковане журналом Cell Biology International дослідження показало, що при впливі низьких і високих доз вітаміну C і ніацину на стовбурові клітини пухлин кишечника проводиться протилежний вплив.

Так, було встановлено, що при прийомі 5-25 мікромолей вітамінів С і В3, що є низьким дозуванням, спостерігається процес активного розмноження стовбурових клітин пухлин кишечника. При високих дозах (від 100 до 1 000 мікромолей) ці стовбурові клітини знищуються.

Однак апельсини, лимони і тому подібні продукти харчування не забезпечать організм людини настільки високими дозами вітамінів, які досяжні тільки при внутрішньовенних ін’єкціях за допомогою крапельниць, як підкреслюють автори дослідження.

Пухлини кишечника є третьою за поширеністю причиною смертності від онкологічних захворювань в усьому світі. Доведено, що раку кишечника в значній мірі можна запобігти за рахунок прийому продуктів з високим вмістом дієтичних волокон, а також певного способу життя. На наступному етапі вчені хотіли б встановити терапевтичні дози вітамінів C і В3, які захищали б людей від злоякісних новоутворень. Для цього будуть здійснюватися досліди на лабораторних тканинах і на тваринах.

Раніше повідомлялося, що можливою причиною розвитку раку при тривалому палінні сигарет є те, що компоненти тютюновго диму змінюють роботу білкової “упаковки” ДНК, що робить гени вразливими для накопичення мутацій.

Джерело

Поділись


Новини партнерів