Чому корисно пити відвар з насіння льону?

Антиоксиданти, вітаміни, мінеральні речовини – усе це міститься у великих кількостях і збалансованому вигляді в насінні льону.

Цілющі властивості
Насіння льону застосовують для схуднення. Воно є відмінним джерелом рослинної клітковини, а вона, як відомо, активізує діяльність кишечнику. Своєчасне очищення кишечнику є діючою профілактикою багатьох серйозних захворювань.

Регулярне вживання в їжу лляного насіння полегшує перебіг алергійних захворювань, нормалізує гормональний баланс в організмі жінки.

Відваром лляного насіння лікують фурункули, опіки, різні запалення в порожнині рота й горла. Його використовують у якості зм’якшуючого та відхаркувального засобу при сухому кашлі. Застосовується також при циститах, нефритах, каменях у сечовому міхурі.

Насіння льону знаходить застосування в профілактиці та лікуванні цукрового діабету, тому що воно підсилює дію інсуліну, що дозволяє знижувати його дози. Воно також відоме як найсильніший протипаразитарний продукт. Відвар насіння льону згубно діє на всі види глистів, крім аскарид.

Читайте також: Дуже корисна рослина від гіпертонії і хвороб серця

Як приготувати відвар?

1.Одну столову ложку насіння залити двома склянками окропу й дати настоятися (краще в термосі) одну ніч. Приймати по 100 г за півгодини до їжі 2-3 рази на добу.
2.Столову ложку насіння залити однією склянкою окропу й варити 30 хвилин на повільному вогні під закритою кришкою, періодично помішувати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів