Знайдено спосіб зменшити ризик ожиріння утричі — і це без спорту

Дослідники з Японії знайшли закономірність між швидкістю вживання їжі і появою додаткових кілограм. Вони довели, що чим швидше людина вживає їжу, тим більше зростає загроза набрати зайві кілограми.

Дослідники провели експеримент, в якому погодилися взяти участь близько 3 тисяч осіб. Вчені уважно стежили за їх режимом харчування, щоб виявити взаємозв’язок між швидкістю вживання їжі і відчуттям ситості. У підсумку фахівці прийшли до висновку, що у тих чоловіків, які звикли швидко вживати їжу, ризик появи зайвої ваги зростає на 84% в порівнянні з тими, хто їсть повільно. Для жінок, які швидко їдять, загроза ожиріння збільшується на 50%.

При цьому для людей, які продовжують швидко їсти навіть після того, як починають почувтаися ситими, ризик отримати бонус у вигляді зайвих кілограмів зростає в три рази.

За словами вчених, поспіх в процесі прийому їжі негативно впливає на сигнальну систему організму. В результаті людина не контролює апетит і переїдає. Адже коли людина швидко їсть, шлунок наповнюється ще до того, як травна система відправляє до головного мозку сигнал про ситість.

Адже існує таке поняття як час насичення. Це проміжок часу з того моменту, коли ви почали їсти, до моменту, коли поживні речовини починають надходити в кров і подразнювати центр насичення, розташований в головному мозку. Цей проміжок становить приблизно 20 хвилин. Якщо людина, наприклад, встигне пообідати за 10 хвилин, вона ризикує переїсти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів