Як спалити жир: корисні поради

Багато людей прагнуть знайти спосіб, який допоможе спалити жир, що зберігається в організмі, не тільки з естетичної причини, але й заради здоров’я, адже надмірна ваги може призвести до незліченних токсичних захворювань.

Проте проблема не в тому, що люди хочуть спалити жир. Це бажання цілком нормальне. Проблема в шкідливих міфах та нездорових дієтах, які стверджують, що вони допомагають швидко спалювати жир.

Ось чому сьогодні ми хочемо надати вам інформацію про найкращі здорові способи спалити жир.

Розумні альтернативи

спалити жир за допомогою пігулокІноді ми відштовхуємося від того, що бачимо в телевізорі чи журналах. Зрештою, усіх нас закидають інформацією про втрату ваги. На жаль, більшість цієї інформації та цих засобів або просто не працює, або дуже шкідлива для вашого організму.

Нижче наведені найпоширеніші оманливі альтернативи, запропоновані рекламодавцями для спалювання жиру:

  • пігулки для прискорення метаболізму
  • одяг для спалювання жиру
  • чудо-еліксири
  • електронні апарати

Цей перелік можна продовжувати без кінця. Цікаво те, що всі згадані тут засоби мають одну спільну характеристику: вам не потрібно супроводжувати їх фізичними вправами.

Яка справжня таємниця спалювання жиру?

Це питання, яке ставлять собі багато людей, адже більшість цих “чудо” засобів не працює. Тим часом головна мета, звісно, полягає в тому, щоб схуднути.

Це зовсім не секрет. Відповідь в тому, щоб дізнатися про свій організм якомога більше. Першим кроком до спалювання жиру є виявлення маси тіла та обміну речовин.

Метаболізм

метаболізм і втрата вагиПередусім варто дізнатися все про метаболізм.

Це процес, завдяки якому поживні речовини, які ви їсте, перетворюються в енергію. Ця енергія необхідна для того, щоб ваше тіло виконувало всі його функції.

Серед цих функцій:

  • дихання
  • секреція
  • травлення

Водночас важливо враховувати, що метаболізм у кожної людини працює по-різному. Цей процес залежить від трьох фундаментальних чинників:

  • Термогенез вправ: кількість спаленого жиру прямо пропорційно залежить від фізичного навантаження. Інакше кажучи, чим більше ви тренуєтеся, тим більше калорій спалите.
  • Термогенний ефект їжі: організм використовує енергію для поглинання основних поживних речовин (білків, вуглеводів і жирів).
  • Базальний обмін речовин: кількість енергії, яке ваше тіло споживає в нормальних умовах (без фізичних зусиль).

Калорії

вода, щоб спалити жирКалорії є джерелом енергії для тіла. Вони надходять із продуктів, які ви споживаєте.

Калорії життєво необхідні. Вони допомагають підтримувати всі функції організму, активний він чи спокійний.

Калорії, які надходять із раціону, потрібно контролювати. Мета повинна полягати в тому, щоб схуднути і спалити надлишковий жир. Проте слід бути обережними, адже тільки так ви зможете запобігти проблемам.

Дефіцит калорій

Ця стадія приходить, коли тіло використовує більше калорій, ніж отримує з їжі. Цей чинник є справжнім секретом спалювання жиру.

Якщо у вас забагато жирової тканини, то дефіцит калорій корисний. Це допоможе досягти вашої мети.

Як створити дефіцит калорій, щоб спалити жир?

Це найкращий випробуваний спосіб схуднути і спалити жир.

Але як ви можете це зробити?

Ви можете створити дефіцит калорій, дотримуючись дієти, під час якої наприкінці дня калорії виходять у мінус. Тим часом, ви повинні збільшити обмін речовин, щоб досягти ідеального балансу.

Варто робити це крок за кроком. Зрештою, якщо зміни в харчуванні будуть раптовими, то тіло може зазнати низки проблем зі здоров’ям.

З іншого боку, неправильність чи плутанина може призвести до зворотного ефекту. У цьому випадку ви отримаєте надлишок енергії, і ваша маса тіла неконтрольовано збільшуватиметься.

Щоб отримати додаткову інформацію та дізнатися, як можна створити дефіцит калорій, щоб схуднути, перегляньте калькулятор дефіциту калорій Fit Watch.

Спочатку це може здатися складним, але ми обіцяємо, що це простіше, ніж ви думаєте!

Ідеться лише про пошук тренування та дієти, які працюватимуть для вас. Однак якщо вам потрібна додаткова інформація, найкраще проконсультуватися з дієтологом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів