Чи потрібно вживати молоко і молочні продукти дорослим людям?

На один з найбільш дискусійних в області харчування та дієтології питань відповіли фінські і шведські фахівці. Згідно з їхніми даними, вживати молоко і молочні продукти потрібно навіть тим, хто знаходить у себе проблеми з засвоєнням лактози.

Шведські вчені провели масштабне дослідження, за даними якого високий рівень молочних продуктів в раціоні харчування суттєво знижує ризик цукрового діабету 2 типу. Як заявила автор дослідження Ульріка Еріксон, у людей, що вживають не менше 8 порцій молочних продуктів в день, ймовірність появи цього типу цукрового діабету на 23% менше в порівнянні з людьми, які не п’ють молоко.

Автори проекту відзначили, що користь молочних продуктів для організму і здоров’я настільки істотна, що навіть людям з лактозною недостатністю не потрібно відмовлятися від «молочки» повністю. Цій категорії осіб слід орієнтуватися на продукти зі зниженим вмістом лактози, висловилися експерти.

У Фінляндії медики також зійшлися в думці про те, що відмовлятися від молока не потрібно. За будовою амінокислот воно ідеально підходить людині, і медичних показань для заборони на молочні продукти немає, – таке їхнє резюме.

Що стосується непереносимості молока, то вчені підкреслили: в реальності це дуже рідкісні випадки.
Джерело

Поділись


Новини партнерів