Ця згубна звичка в два рази збільшує ризик розвитку онкозахворювань

^BCervical cancer cell.^b Coloured scanning electron micrograph (SEM) of a cervical cancer cell. This large rounded cell has an uneven surface with many cytoplasmic projections, which may enable it to be motile. Typically, cancer cells are large and they divide rapidly in a chaotic manner. Cancer cells may clump to form tumours which may invade and destroy surrounding tissues. Cancer of the cervix (the neck of the uterus or womb) is one of the most common cancers affecting women and can be fatal. Magnification: x5000 at 6x7cm size.

Кожна викурена вранці сигарета подвоює ризик розвитку раку легенів і ротової порожнини. Про це свідчать дані нового дослідження, проведеного у Великобританії, в якому взяли участь 1945 осіб.

Було встановлено, що люди, які курять протягом п’яти хвилин після пробудження, більше схильні до ризику від шкідливого впливу тютюну в порівнянні з тими, хто почекав принаймні одну годину.

Куріння як і раніше є основною причиною раку ротової порожнини. Також до половини всіх курців в кінцевому підсумку вмирають від хвороб, пов’язаних з курінням тютюну, кажуть дослідники.

Рак порожнини рота стає все більш поширеним у всьому світі і останні дані показують, що хвороба знаходиться на підйомі.

Читайте також: Неправильне поєднання продуктів може значно підвищувати рівень цукру в крові

“Погане харчування і поява вірусу папіломи людини (ВПЛ), який передається через оральний секс, а також шкідливі звички є відомими факторами ризику раку ротової порожнини” – пишуть автори дослідження.

Нагадаємо також, що американські вчені прийшли до висновку, що негативно впливати на організм людини куріння починає буквально з перших секунд. Від першої сигарети в організмі виникають незворотні генетичні наслідки, які можуть привести до раку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів