10 ознак раннього старіння, про які ніхто не знає

Лікарі розповіли, як визначити, чи ви «старі».

Дослідники назвали фактори, які впливають на передчасне старіння.

Перегляд телевізора

Австралійські вчені з Університету Квінсленда з’ясували, що кожна додаткова година перегляду телевізора скорочує життя людини на 22 хвилини. Більш того, звичка не відриватися від екрану загрожує підвищеним ризиком хвороби Альцгеймера.

Надлишок або нестача фізичних навантажень

Спорт і активний спосіб життя подовжують молодість, однак надмірні заняття в спортивному залі можуть спровокувати перенапруження суглобів і підвищити ризик артриту. Достатня кількість навантажень стимулює приплив крові до шкіри і дозволяє краще захищатися від зморшок.

Вживання рідини через соломинку

Вчені стверджують, що важливо стежити за тим, що ми п’ємо і як це робимо. Наприклад, якщо людина вважає за краще пити прямо з пляшки або через соломинку, то це стимулює утворення зморшок і глибоких ліній навколо рота в такій же мірі, як і куріння.

Прослуховування музичного плеєра

Глухота може розвинутися не тільки через проблеми зі здоров’ям. Втрата слуху може бути пов’язана зі звичкою прослуховувати музику через навушники на високій гучності.

Сидяча робота

Фітнес-тренери радять офісним працівникам відмовитися від перекусу перед комп’ютером і під час перерв на обід не забувати про зарядку і вправи для очей.

Використання кондиціонерів

Кондиціювання повітря сприяє передчасному старінню і утворенню зморшок, оскільки висушують шкіру. Ось чому так важливо користуватися різними способами зволоження повітря.

Читайте також: Найпростіший спосіб вгамувати головний біль

Вживання цукру

Вчені стверджують, що цукор, разом з сонячними променями і тютюновим димом, є однією з головних причин появи зморшок.

Мило

Шкіра володіє природним захисним бар’єром проти бактерій, який видаляється за рахунок впливу мила. Коли це лужне середовище змивається з поверхні нашої шкіри, шкіра починає старіти швидше.

Подушка

На думку косметологів, звичка спати на подушці може привести до передчасного старіння. У тому випадку, якщо людина уві сні не змінює позу і лежить на боці, посилюється тиск на одну з половин обличчя. В результаті цього тиску шкіра складається в зморшки. Тому косметологи наполегливо рекомендують частіше спати на спині.

Дієта

Дієтологи радять пацієнтам не відмовлятися від хороших жирів, наприклад від омега-3 жирних кислот, які допомагають запобігти серцево-судинним захворюванням. Для правильного і збалансованого харчування в раціоні повинні бути присутніми жирна риба, волоські горіхи і насіння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів