Жирні продукти призводять до загострення розсіяного склерозу

Співробітники Медичної школи Університету Джонса Хопкінса проаналізували дані 219 добровольців, які страждали від розсіяного склерозу. У них був рецидивно-ремітуючий розсіяний склероз або клінічно ізольований синдром. Діагноз учасникам поставили до 18 років, повідомляє The Deccan Chronicle.

Вчені оцінили раціон харчування добровольців за тиждень за допомогою спеціального опитувальника. Дослідники стежили за учасниками в середньому трохи менше двох років. За цей час загострення захворювання сталося у 42,5% добровольців. Дослідження показало: жирні продукти, такі як гамбургери і піца, збільшували ризик загострення розсіяного склерозу у дітей на 56%.

Через споживання насичених жирів (вершкового масла, вершків, свинини) потроюється ризик загострення. А вживання великої кількості овочів зменшувало ймовірність загострення вдвічі. Цукор, залізо, фрукти і клітковина не впливали на ризик загострення.

Поділись


Новини партнерів