ТОП-5 звичок, які призводять до передчасного старіння

З віком в нашому організмі знижується вироблення колагену. Зовсім зупинити цей процес не вийде, але відмовитися від деяких звичок, які виснажують його запаси, можна.

Ці фактори згубно позначаються на стані вашої шкіри і можуть стати причиною ранньої появи зморшок:

Пристрасть до фастфуду та солодощів

Перестаньте зловживати маргарином, червоним м’ясом, білим хлібом, солодощами і фастфудом. Ці продукти провокують запальні процеси в організмі, що в свою чергу прискорює утворення зморшок.

Зловживання алкоголем

Алкоголь розширює кровоносні судини, тому результатом регулярного його вживання може стати почервоніла, з нездоровим блиском шкіра обличчя. Вживання спиртного також призводить до появи ранніх зморшок і деформації овалу обличчя.

Перебування під палючим сонцем

Сонячні промені старять шкіру. Під впливом сонця вона стає сухою, зморшки проявляються чіткіше, а крім цього, на шкірі можуть з’явитися веснянки і пігментні плями. Також слід знати, що сонячні ванни підвищують ризик розвитку раку шкіри.

Звичка до агресивного макіяжу

Важкі пудри і тональні креми можуть забиватися в зморшки навколо очей і рота, роблячи їх чіткішими. Тому краще віддавати перевагу легким зволожуючим основам, які приховають дрібні недоліки і додадуть вашій шкірі здорового сяйва.

Недосипання

Одне з перших місць, на яких відбивається брак сну  – обличчя  – це темні кола, мішки під очима і поява дрібних зморшок. Крім цього, недосип провокує збільшення рівня гормону стресу в крові, що може привести до висипань на шкірі.

Поділись


Новини партнерів