5 різновидів прищів, які не слід видавлювати

При появі прищів на шкірі у людини виникає сильна спокуса якнайшвидше видавити їх. Експерти в області косметології і дерматології з Канади назвали 5 різновидів прищів, які ні в якому разі не можна видавлювати.

Герпес. При видавлюванні прищів через герпес виділяється характерна рідина, яка дуже швидко призводить до виникнення інших відмітин на шкірі. Викликані герпесом утворення можуть поширюватися від однієї області тіла до іншої просто за рахунок дотиків.

Волосся яке врослося. Дуже погана ідея видавлювати прищі, які є наслідком врослого волосся. Все це може призвести до травм шкіри і посилення запального процесу, а також інфекцій. Замість цього обробляйте дані зони очищувачем для того, щоб волосся все-таки досягло поверхні шкіри.

Вугровий висип. Багатьом людям здається, що видавлювати вугри на шкірі досить легко і безпечно. Однак тим самим виділяються бактерії і шкірне сало. Ви не тільки переносите їх за допомогою пальців по всьому обличчю, але також і змушуєте бактерії проникати глибше під шкіру.

Кістозне акне. Цей різновид акне розвивається в нижніх шарах шкіри, формуючи м’які, червоні вузлики, дуже болючі при дотику і важко піддаються лікуванню. Видавлювання прищів також не допоможе в цьому випадку, оскільки кіста знаходиться так глибоко в шкірі, що ви не зможете до неї дотягнутися. Після видавлювання залишиться лише кривава пляма.

Фолікулярний кератоз. Нерідко цей розлад називають курячою шкірою, воно являє собою скупчення кератину, який блокує розкриття фолікул волосся. Видавлювання цих вузликів може привести до утворення рубців на шкірі, а також почервоніння.
Джерело

Поділись


Новини партнерів