Кращі методи лікування варикозного розширення вен на ногах

Варикозне розширення вен – серйозне захворювання, яке значно погіршує якість життя, а без своєчасного лікування робить його просто нестерпним. Саме тому всім хто зіткнувся з такою проблемою, важливо знати причини варикозу, його прояви, а головне, вивчити кращі методи лікування цього захворювання.

Варикоз вен це хронічне захворювання судин, яке розвивається в результаті застою крові (частіше в нижніх кінцівках). Відбувається це через неспроможність судинних клапанів, які в нормальному стані пропускають кров виключно вгору, від нижніх кінцівок до серця. Кров яка застоюється тисне на стінки судин, в результаті чого вони стають тонші, втрачають еластичність і деформуються. На ногах такого хворого неозброєним оком можна спостерігати «змійки» судин, а в деяких місцях утворюють варикозні «вузли».

причини варикозу

Причин розвитку даного захворювання досить багато. Зокрема, до варикозу може привести:

1. «Погана» спадковість. З варикозним розширенням вен стикаються особи, які мають вроджену слабкість клапанного апарату або венозних стінок.

2. Підвищення венозного тиску. Дуже часто до такого захворювання призводять фактори, що підвищують тиск, а саме, вагітність, ожиріння, постійні вертикальні навантаження (коли людина день стоїть на ногах), малорухливий спосіб життя (сидяча робота).

3. Прийом гормональних засобів. Деякі гормональні препарати, зокрема, протизаплідні таблетки з високим вмістом естрогену, провокують згущення крові і можуть привести до варикозу.

4. Порушення циркуляції крові. Дані збої можуть з’явитися внаслідок слабкої фізичної активності, куріння, носіння занадто вузького взуття або хронічних закрепів.

5. Гормональні збої , пов’язані з віковими змінами в організмі.

Медикаментозне лікування

У комплексній терапії варикозу обов’язково застосовуються медикаменти. Здебільшого це капсули або таблетки, які мають різносторонню дію. Зокрема:

– Флеботоніки. Ці засоби підсилюють кровотік, попереджаючи розвиток тромбозу, і в той же час підвищують тонус судинних стінок. Усунути варикоз такими препаратами не вийде, але зняти набряки ніг, усунути печіння і біль їм цілком під силу.

– Кроворозріджуючі препарати. Такі медикаменти розріджують кров і сприяють кращій її циркуляції, попереджаючи розвиток тромбозу.

– Протизапальні засоби. До них відносяться таблетки, мазі та гелі, які усувають біль, знімають набряки і перешкоджають склеюванню тромбоцитів. Але що ще важливіше, такі ліки попереджають запалення вен, яке призводить до тромбофлебіту.

Панчохи і колготки від варикозу

Представниці прекрасної статі стикаються з варикозом набагато частіше чоловіків. Багато в чому це пов’язано з гормональними змінами, які відбуваються в жіночому організмі (клімакс, вагітність). Саме тому найоптимальнішим засобом для запобігання варикозу для них є носіння спеціальних стягуючих панчіх або колготок. Така білизна стискає ноги і перешкоджає розширенню вен, а значить, є відмінною профілактикою варикозу. А в разі вже розвиненого захворювання, така білизна захищає ноги від болю, набряків і втоми.

 

Нетрадиційні методи лікування

У комплексному лікуванні варикозу можуть застосовуватися і нетрадиційні методи. Наведемо кілька прикладів.

Картопляний сік
Уражені вени слід вранці, вдень і ввечері змащувати свіжовичавленим картопляним соком, а також накладати на ніч пов’язки з бинтом, змоченим в цьому соку. На додаток 3 р / день слід випивати по 100 мл картопляного соку. Лікувати варикоз таким засобом слід 3-4 місяці.

Яблучний оцет
Його називають «засобом №1» від варикозу, а все тому, що яблучний оцет покращує кровообіг, зміцнює судинні стінки і підвищує тонус шкіри. Застосовувати його дуже просто: 2-3 р / день потрібно змащувати шкіру в області уражених вен. А паралельно слід випивати склянку води, в якому була розлучена 1 ч.л. оцту. Тривалість терапії становить 2 місяці.

Листя каланхое
Це ще один ефективний засіб для боротьби з розширенням вен. Наповніть літрову пляшку подрібненим листям каланхое наполовину, і залийте сировину 40% спиртом, щоб пляшка виявилася повною. Давши засобу настоятися в темному місці протягом тижня, процідіть його і застосовуйте настоянку для натирання уражених ділянок 2 р / день. Процедури слід доповнювати легким масажем. Триває таке лікування 4 місяці.

 

Поділись


Новини партнерів