Названо найбільш простий спосіб позбавлення від депресії

Вчені з Південного Уельсу виступили із заявою про те, що існує дійсно легкий спосіб, щоб не впасти в депресію і для цього необхідно лише кілька годин на тиждень. Слід приділяти зазначений час заняттям спортом. Фахівці підкреслюють, що дана методика працює на всіх, незалежно від віку і статі.

Відповідний висновок фахівцями був зроблений після проведеного аналізу статистичної інформації, складеної на основі жителів Норвегії. Як виявилося, ті, хто уникає фізичних навантажень, значно частіше страждають від депресії. Клінічний розлад проявляється частіше більш ніж на 44 відсотки. На даний момент вчені планують встановити, який саме вид фізичної активності має найбільший вплив на емоції людини.

«Ми припускаємо, що навіть легка ранкова аеробіка має не тільки плюси біологічного, а й соціального сенсу, які неможливо заперечувати», – зазначає очолює дослідницьку групу Сем Харві.

У будь-якому випадку, наявність подібного зв’язку говорить, перш за все про те, що в програми по терапії депресивних станів необхідно включати спорт не тільки для того, щоб вирішувати психологічні проблеми пацієнтів, але і підштовхувати людину до активного способу життя.

Джерело

Поділись


Новини партнерів