Складено список найбільш непотрібних медичних процедур

Американські вчені і представники медичних установ спільно провели дослідження, в якому зібрали усі, на їхню думку, непотрібні медичні процедури. Несподівано в списку з’явився пункт застосування антибіотиків.

При підведенні підсумків бралося до уваги чи можна обійтися без цієї процедури, а також ступінь успішності застосування різних прийомів в медицині. У списку опинилися навіть антибіотики, при використанні яких, за словами вчених, позитивна реакція пацієнта, тобто – одужання, настає лише в тридцяти відсотках випадків. Також в список потрапила процедура – Transesophageal echocardiography, при якій діяльність серця аналізується за допомогою спеціальних датчиків, розміщених в стравоході пацієнта.

Також в наведеному списку марної трати медичних сил з’явилася томографна ангіографія легенів комп’ютерного типу, в якій простежується кровотік різних органів людини. Особливо варто відзначити стентування, при якому звуження деяких судин або проток в тілі людини, лікують установкою спеціального каркаса, який штучно розширює прохідність.

Джерело

Поділись


Новини партнерів