Про які хвороби сигналізують зморшки?

Не завжди зморшки є ознакою старіння, інколи вони можуть вказувати на серйозні захворювання.

Вертикальні неглибокі зморшки над верхньою губою говорять про гінекологічні захворювання. Вертикальні зморшки, що йдуть від куточка рота вниз, попереджають про можливий гастрит зі зниженою секреторною формою та схильністю до захворювань підшлункової залози.

Якщо область навколо рота й сам рот покриті зморшками, значить, є спазм у товстому кишечнику. Білий кант навколо рота вказує на неполадки в серці. Тріщинки в куточках рота говорять про порушення водно-сольового обміну, а може, і про порушення виведення нирками рідини з організму.

Якщо над переніссям утвориться безліч хрестоподібних зморшок не виключене захворювання хребта. А поперечна зморшка говорить про проблему саме в шийно-потиличній зоні – про остеохондроз.

Якщо горизонтальні зморшки прорізають чоло над переніссям – це розповсюджена ознака схильності до мігрені. Глибока вертикальна борозенка між бровами підказує її власникові, що його організму явно не вистачає кисню і перебування на свіжому повітрі.

Вертикальна складка між бровами праворуч – указує на поразку печінки і жовчного міхура; зміщена вліво – це вірна ознака проблем із селезінкою. Вертикальна зморшка посередині чола на рівні перенісся говорить про проблеми зі шлунком.

Джерело

Поділись


Новини партнерів