6 продуктів, які не можна вживати, якщо у вас є проблеми зі щитовидною залозою

Будьте уважні! Ці продукти можуть зашкодити, якщо у вас проблеми з щитовидкою!

Забрудненість повітря, неправильний спосіб життя, шкідливе і нерегулярне харчування стали причинами безлічі проблем зі здоров’ям. Найпоширенішими проблемами є захворювання щитовидки.

Усі знають, що від проблем з щитовидною залозою дуже складно позбавитися, але сьогодні ми вирішили розповісти вам не про метод лікування щитовидки, а про те як не посилити ситуацію!

Ось 6 продуктів, яких вам слід уникати, якщо у вас є який-небудь розлад щитовидки:

1. Смажена їжа

Смажена їжа насичена транс-жирами і тому, при лікуванні розладів щитовидки, вам необхідно її уникати! Оскільки транс-жири можуть інгібірувати дія лікарських препаратів.

Ще одним недоліком вживання смаженої їжі, являється її вплив на вироблення гормону щитовидки, тому лікарі рекомендують видаляти смажену їжу з раціону.

2. Цукор

Видалення цукру з вашого раціону дасть вам безліч переваг, не лише поліпшення функціональності щитовидки, а і нормальний рівень цукру в крові.

Рафінований цукор впливає на роботу підшлункової залози, чим може пошкодити щитовидку і зменшити вироблення гормонів.

3. Кава

При захворюваннях щитовидної залози необхідно відмовитися від кави, особливо вранці.

Надмірне вживання кави може погіршити функцію надниркових залоз, що може привести до розладів щитовидки або навіть втоми надниркових залоз.

4. Хрестоцвітні овочі

Овочі надзвичайно корисні для нашого організму, але при розладах в роботі щитовидки вам варто не зловживати ними. Але зверніть увагу, що ці овочі треба не видалити, а обмежити їх вживання!

5. Глютен

Клітковина містить речовину під назвою “білковий гліадин”, а щитовидка схожий фермент під назвою “трансглутаміназ”, тому при вживанні глютену наш організм бореться з ферментами щитовидки.

Тому кожній людині важливо знати чи немає у неї непереносимості глютену, адже зашкодити щитовидці вона може впродовж 6 місяців, після вживання глютену.

6. Соя

При розладах щитовидки вам треба не перевищувати денну норму сої, адже вона може блокувати поглинання лікарських препаратів. Вам краще витримувати паузу між прийомами ліків, добавок, вітамінів, йоду і сої!

Для повноцінного здоров’я організму важливо підтримувати щитовидку здоровою! Але якщо у вас є проблеми з цією залозою, то будьте обережні з цими продуктами, тому що вони можуть посилити ваш стан!

Джерело

Поділись


Новини партнерів