Які продукти обов’язково потрібно їсти любителям кави

Любителям кави варто вживати більше овочів, а курцям – кисломолочних продуктів

Шкідливі звички заважають засвоєнню ряду корисних речовин і буквально руйнують цінні елементи, що потрапляють в організм з їжею.

«Шкідливі звички або сильнодіючі ліки можуть стати причиною нестачі тієї чи іншої групи вітамінів. Наприклад, всі курці страждають від дефіциту вітамінів А, С, Е і селену – їх руйнує нікотин. Тому додавайте в свій раціон більше продуктів, багатих цими вітамінами. Також завзятим курцям варто потурбуватися про те, щоб їх організм щодня поповнювався кальцієм, який міститися в сирах, кисломолочних продуктах, молоці і т.д.», – зазначила лікар.

Будь-який алкоголь вимиває з організму вітаміни А, групи В, а також руйнує кальцій, калій, залізо, магній. Заповнити нестачу цих речовин допоможуть банани, виноград, біла риба, бобові, печінка, м’ясо птиці, злаки і висівки, листові овочі і коренеплоди, горішки, ягоди і чорнослив.

Перешкоджає засвоєнню вищеописаних речовин і кофеїн. Тому при зловживанні кавою, будь-якими кавовими напоями і шоколадом, варто мати на увазі, що організму не вистачає вітамінів В, РР і кальцію. Кофеїн також «руйнує» залізо, калій, цинк. Останній, зокрема, міститься у великих кількостях в таких продуктах, як сезонні овочі, морепродукти, м’ясо, твердий сир. Обов’язково варто включити в раціон харчування сою, сочевицю, спаржу, селеру. А також цитрусові – лимон, грейпфрут, апельсин плюс яблука, фініки, інжир, чорна смородина і малина.

Снодійні препарати заважають повноцінно засвоюватися вітамінам А, D, Е, В12, вимивають кальцій. А антибіотики – руйнують вітаміни групи В, знижують концентрацію в організмі мікроелементів, вимивають кальцій і залізо.

Джерело

Поділись


Новини партнерів