Чого в жодному разі не можна робити, прокинувшись серед ночі

Спеціаліст в області сну доктор Майкл Брюс дає рекомендації стосовно того, чого категорично не можна робити, прокинувшись до дзвінка будильника.

Отже, запам’ятайте ці важливі правила:

Не дивіться на годинник. Якщо ви побачите, що вже четверта годину ранку, а вам завтра на роботу, відразу почнете “змушувати” себе заснути. Зрозуміло, що нічого доброго з цього не вийде.

Не ворушіться. У стані сну ваш пульс падає до 60 ударів на хвилину. Навіть якщо просто сядете на ліжко, пульс підскочить до 80. Чи варто говорити, що ситуація погіршиться, якщо ви встанете з ліжка. Швидко повернути серцебиття на низький рівень не вийде. Тому зробіть все можливе, щоб, прокинувшись, залишатися в ліжку.

Читайте також: Топ 5 найкорисніших продуктів жовтня

Не нервуйте. Більшість людей, прокинувшись, починають змушувати себе спати, нервувати через те, що не можуть заснути, рахувати, скільки годин вони не доспали. Брюс закликає забути про кількість годин, необхідних для повноцінного сну. Як би важко це не було, спробуйте викинути з голови всі думки. Розслабтеся, заспокойтеся, ворушіться якомога менше. І сон прийде без сумніву.

Джерело

Поділись


Новини партнерів