Колір може вплинути на ваш артеріальний тиск

Вчені з’ясували, що на артеріальний тиск впливає колір. Також вони вважають, що відтінок здатний вплинути на частоту серцевих скорочень.

До такого висновку прийшли психологи з Лідського університету, розташованого в Великобританії. Їм вдалося довести за допомогою експерименту, що колір впливає на артеріальний тиск і частоту серцевих скорочень. За словами вчених, такий ефект тісно пов’язаний з активізацією в головному мозку певних процесів.

Психологи провели експерименти, які дозволили їм прийти до такого висновку. Виявилося, що колір повністю може впливати на настрій, сприйняття світу. А також він відповідальний за роботу серцево-судинної системи людини.

Людське око здатне реагувати на колір, відправляючи сигнали в гіпоталамус, тобто частина мозку, яка відповідає за секрецію гормонів. Зокрема, він може контролювати температуру тіла, сон, голос, циркадні ритми і роботу серця.

Читайте також: Простий і доступний спосіб знизити артеріальний тиск

В рамках експерименту вчені запропонували учасникам випробування побувати в кімнаті, яка оснащена певним кольором. В результаті вчені змогли змінити ряд фізіологічних процесів в організмах добровольців за допомогою зміни освітлення. Наприклад, синє світло в кімнаті мігло людей заспокоїти, а червоне – збільшити артеріальний тиск.

Поділись


Новини партнерів