Якими продуктами ні в якому разі не можна снідати

Сніданок – найважливіший прийом їжі за весь день. Неправильні продукти провокують синдром хронічної втоми переїдання: адже вже в 11 ранку ви захочете їсти знову.

Ось список продуктів, які абсолютно не годяться для ранкового прийому їжі.

Крупи з високим вмістом вуглеводів
Ранкова каша повинна містити високий рівень клітковини, а не вуглеводів. В іншому випадку. Ви відчуєте голод вже через годину після сніданку.

Знежирений йогурт
Знежирені продукти абсолютно не годяться на сніданок. Так, вони менш калорійні, але містять більшу кількість хімікатів і менше білків. А саме білок дозволяє не відчувати голод протягом довгого часу.

Рогалики (здобні булочки)
Один здобний рогалик є еквівалентом чотирьох (а то і більше) шматочків білого хліба. Але це не означає, що потрібно повністю відмовитися від здоби. Вибирайте випічку з цільного зерна і їжте з продуктами, багатими білками (яйцями, сиром, лососем). Тільки не намащуйте випічку маслом або плавленим сиром.

Млинці
Млинці як джерело швидких вуглеводів не можуть бути хорошим сніданком. Якщо ви ще поллєте їх сиропом або намажете варенням, то організм отримає справжній удар від надлишку цукру. А ось голод ви все одно відчуєте дуже скоро.

“Енергетичні” батончики
Батончики зі злакових і сухофруктів – поганий спосіб почати день. Більшість подібних виробів містить багато цукру і хімікатів. З’їсте ви шоколадний батончик або злаковий, і для організму не буде ніякої користі.

Сік
Свіжовіджатий сік дуже корисний для здоров’я, але зовсім не підходить для сніданку. Буде чудово, якщо ви вип’єте склянку цього напою між прийомами їжі, замість полудня, наприклад. Але не забувайте, тільки їжа багата білками хороша для ранкового прийому їжі. Сік – це джерело вуглеводів.

Мюслі
Мюслі корисні, але не годяться для сніданку. Причина очевидна: недостатній вміст білка, і надто багато вуглеводів. Краще, з’їжте йогурт з сирими горіхами.

Читайте також: Названо ідеальний час для першої чашки кави

Фастфуд
Про шкоду їжі з фастфуда дієтологи кажуть в один голос. Жирна, пересмажена, невідомо якої свіжості і якості подібна їжа завдасть лише шкоди вашому організму.

Круасани або пончики
Подібна випічка зроблена з борошна вищого сорту, а значить, тільки підвищить рівень цукру в організмі. Ніякої користі і ситості.

Поділись


Новини партнерів