Що робити, якщо болить горло?

Горло починає хворіти з різних причин: це можуть бути як різні інфекції, застуда, так і перенапруження. Що робити, якщо болить горло і як позбутися від цієї проблеми? Давайте розбиратися!

Полоскання

Перша допомога при болю в горлі – полоскання. Вони пом’якшують горло, вимивають відмерлі клітини і вбивають хвороботворні мікроби. Можна робити полоскання різними засобами:

Візьміть чайну ложку солі, чайну ложку соди, розчиніть в склянці теплої води. Полощіть горло якомога частіше, після їди, не менше трьох разів на день.

Схожий рецепт полоскання – на основі морської солі. Вона продається в аптеках.

При болю в горлі допомагають полоскання відварами трав, які можна приготувати в домашніх умовах. Рекомендуємо купити спеціальний трав’яний збір або окремо квіти ромашки, траву шавлії, звіробою, листя евкаліпта, квіти календули. Можна зробити відвар з суміші цих трав або якоїсь однієї з них. Полощіть три рази в день після їди.

Полоскати горло можна розчином хлорофіліпту або ротокану. Достатньо одну чайну ложку розчинити у склянці води.

Добре полоскати горло розчином фурациліну. Як правило варто розчинити одну таблетку у склянці води.

При постійних болях варто звернутися до лікаря

Якщо болить горло, можна зрошувати його різними спреями від болю в горлі. Їх в аптеці пропонують безліч на будь-який розмір гаманця і смак. Спреями дуже зручно користуватися на роботі або в поїздці.

Мед

При болях в горлі добре допомагає мед. Візьміть чайну ложку меду, розсмокчіть її в порожнині рота. Ще одним прекрасним засобом при запаленні є алое. Візьміть листок алое, розжуйте його, трохи потримайте в роті, потім проковтніть. Оскільки ця рослина досить гірка, можна застосовувати його разом з медом.

Масло обліпихи

Якщо ви відчуваєте сухість в горлі, його потрібно пом’якшити. Для цього добре підходить масло обліпихи. Воно коштує недорого, а ефект дає хороший. Візьміть шматочок вати, скачайте з нього невелику кульку. Умочіть його в масло обліпихи і покатайте по порожнині рота. Робіть так кілька разів на день.

Тепле пиття

Добре пом’якшує горло тепле пиття. Ось один рецепт: нагрійте склянку молока, додайте туди ложку меду і шматочок вершкового масла. Випийте перед сном. На ранок у вас з’явиться голос.

Пом’якшує горло і допомагає при застуді підігріте вино або пиво.

Таблетки від горла і льодяники

Якщо болить горло, можна розсмоктувати в порожнині рота таблетки або льодяники. Ви, звичайно, можете зорієнтуватися по рекламі, але краще проконсультуватися з лікарем.

Поділись


Новини партнерів