Як полегшити застуду в домашніх умовах?

У міжсезоння захисні сили організму знижуються і ми стаємо більш сприйнятливі до вірусів. Тому в осінній період майже кожен хоча б раз стикається з застудою. Гострі респіраторні захворювання, причиною яких найчастіше стає риновірус, небезпечні не самі по собі – вони можуть викликати масу ускладнень, деякі з яких досить небезпечні.

Є продукти, які є природними антибіотиками – їх вживання допоможе організму перемогти інфекцію. Зверніть увагу на цибулю і часник. Їх потрібно їсти в свіжому вигляді, причому, вам підійдуть як зелень, так і головки часнику і цибулі.

Також антисептичну дію мають листя, коріння і ягоди малини, м’яти. Їх можна заварювати і пити, як в теплому, так і холодному вигляді. Додайте в напій корінь імбиру, лимон і мед і отримаєте чудовий засіб, який допоможе перемогти вірус і зміцнити організм. Крім того, багато пити просто необхідно для організму під час хвороби-з рідиною виводяться токсини.

Важливо їсти побільше фруктів, овочів, а також молочні продукти. Коли організм ослаблений, краще уникати важкої їжі, наприклад, м’яса, але добре підійде нежирний бульйон з курки або індички з овочами.

Поділись


Новини партнерів