Лікарі розвіяли міфи про шкоду цукру

Цукор важливий для організму, так як сприяє підтримці нормального функціонування, і повністю відмовлятися від цукру не можна. Нью-йоркський кардіолог Дженніфер Хейтем з Columbia Presbyterian Hospital розвінчала в інтерв’ю виданню Business Insider деякі усталені теорії про шкоду цукру.

Як часто можна почути про те, що від цукру треба відмовлятися! В останні роки це одна з найпопулярніших методик схуднення. Однак Дженніфер Хейтем заявила, що насправді повна відмова від цукру рівносильна смерті. Лікар нагадала, що глюкоза є базовим будівельним елементом людського тіла. Тому, підкреслила лікар, важливо навіть в умовах обмеження в солодкому вживати в їжу фрукти, овочі, і (в невеликій кількості) крохмалисті продукти.

За словами Хейтем, любителям солодкого не варто боятися цукрового діабету при загальному нормальному стані здоров’я. Кардіолог зазначила, що діабету передує складна комбінація генетичних факторів і факторів навколишнього середовища.

Твердження про те, що окремі види цукру більш корисні, також не знайшло підтримки у експерта. Особлива користь коричневого цукру або меду – міф, всі джерела вуглеводів перетворюються в організмі в глюкозу, не сильно відрізняючись в своїх процесах засвоєння, сказала Хейтем.

Поділись


Новини партнерів