Лікарі назвали найкорисніший продукт для очищення судин і зниження холестерину

Всього однієї ложки меду при щоденному споживанні досить, щоб значно покращити здоров’я. Мед має властивості потужного антиоксиданту і допомагає тілу позбутися від токсинів.

До того ж, мед має антибактеріальні властивості, що дозволяють з його допомогою поліпшити стан шкіри. Мед добре вживати і тим, хто худне. Цукор, що міститься в меді, відрізняється від цукру в солодощах. До того ж, мед прискорює метаболізм, що допомагає знизити вагу. А ще він сприяє зниженню рівня холестерину.

Також мед очищає судини зсередини . Природний цукор (трегалоза), що міститься в меді, може запобігти серцевим нападам. Даний цукор активує білок TFEB, який змушує імунні клітини (макрофаги) видаляти жирові відкладення з артерій. Як показали експерименти з мишами, трегалоза знижувала обсяги відкладень приблизно на 30%.

Тобто реально скорочувався ризик атеросклерозу, через якого артерії втрачають еластичність, підвищується тиск, розвиваються серйозні серцеві недуги і серцеві напади. Зазвичай при атеросклерозі макрофаги не здатні очистити судини від відкладень, так як вони більше фокусуються на самому запаленні в судинах.

Читайте також: 5 унікальних напоїв для детоксу печінки і втрати ваги

У свою чергу, трегалоза не тільки підсилює дію макрофагів, а й змушує ці клітини поводитися принципово по-новому. До речі, трегалозу можна також знайти в грибах, лобстерах і креветках. Правда, в рамках експерименту була доведена ефективність тільки ін’єкцій трегалози. Оральні форми цукру не працювали.

Поділись


Новини партнерів