Кращі продукти для прочищення артерій

Як подбати про своє серце, не вдаючись до допомоги сумнівних БАДів і ліків? Природа надала нам найширші можливості для цього. Регулярні, хоча б легкі, фізичні навантаження, свіже повітря і раціон, що включає продукти з нашого списку, ось і весь секрет.

Авокадо. Замініть майонез на вашому гамбургері або бутерброді на авокадо. Дослідження показали, що щоденне споживання авокадо нормалізує рівень холестерину в крові (знижує LDL і підвищує HDL). HDL – «хороший» холестерин, який допомагає зберегти артерії без відкладень.

Спаржа. Спаржа є природною їжею для очищення артерій. Вона може допомогти знизити кров’яний тиск і запобігає утворенню тромбів, які можуть викликати серцево-судинні захворювання. Цей овоч сповнений клітковини і мінералів. Крім того, спаржа містить довгий список вітамінів, включаючи К, В1, В2, С і Е.

Гранат. Цей кумедний фрукт містить фіто-хімікати, які діють як антиоксиданти і захищають слизову оболонку артерій від пошкодження. Гранатовий сік стимулює вироблення в організмі оксиду азоту, який допомагає зберегти вашу кров в постійному русі, а артерії відкритими!

Броколі. Любите ви її чи ні, броколі багата на вітамін К, який запобігає пошкодженню артерій кальцієм. Броколі також має багато клітковини, яка допомагає знизити кров’яний тиск і рівень холестерину.

Куркума. Ця спеція має потужну протизапальну дію. Вона допомагає зменшити запалення, яке є основною причиною атеросклерозу – склерозування артерій. Додавання куркуми в раціон, допоможе зменшити пошкодження стінок артерій, знижуючи ймовірність тромбозу.

Хурма. Хурма багата антиоксидантами і поліфенолами, які зменшують рівень тригліцеридів. Це також відмінне джерело клітковини, яка допомагає регулювати кров’яний тиск і чистить артерії.

Читайте також: Вживання такого молока може бути небезпечним для здоров’я

Спіруліна. Може це звучить дивно, але ці синьо-зелені водорості допомагають регулювати рівень ліпідів в крові. Це також джерело білка, який містить всі незамінні амінокислоти, необхідні організму для підтримки оптимального здоров’я. Спіруліна допомагає розслабити стінки артерій і стабілізувати кров’яний тиск, врівноважуючи рівень жиру в крові.

Кориця. Ця смачна пряність знижує рівень холестерину, очищає артерії від існуючих бляшок і запобігає появі нових. Кориця сповнена антиоксидантів, які покращують серцево-судинну систему, захищають кров від окислення. Додавайте трохи кориці в каву, на ваш тост, або в будь-яку іншу їжу і будьте здорові!

Журавлина. Журавлина – ще один багатий антиоксидантами продукт харчування. Ця ягода може знизити рівень LDL і підняти рівень HDL холестерину. Виявляється, регулярне споживання чистого журавлинного соку зменшує загальний ризик серцево-судинних захворювань на цілих 40%!

Зелений чай. Зелений чай містить високий рівень катехінів, які гальмують всмоктування холестерину під час травлення. Пийте чашку або дві кожен день – і це поліпшить рівень ліпідів в крові і знизить артеріальне засмічення. Зелений чай також дає природний імпульс метаболізму, може допомогти у втраті ваги і підтримає здоров’я серцево-судинної системи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів