Вживання такого молока може бути небезпечним для здоров’я

Дослідники з Університету Суррея кажуть, що модні молочні альтернативи, такі як соєве і мигдальне молоко, можуть поставити під загрозу здоров’я людей. Вчені попереджають, що ці продукти не містять достатньої кількості йоду – найважливішого мінералу. Коров’яче молоко є основним джерелом йоду в нашому раціоні, забезпечуючи 40% добового споживання, тому перехід на альтернативні види молока може завдати шкоди здоров’ю, відзначають медики.

За оцінками, 70% дівчаток-підлітків страждають від нестачі йоду, і лікарі також стурбовані тим, що вагітні жінки не споживають йод в достатній кількості. В ході випробувань експерти оцінили вміст йоду в 47 варіантах молока, включаючи соєві, мигдальні, кокосові, вівсяні, рисові і конопляні варіанти. Було встановлено, що всі види молока, виготовлені з рослинних інгредієнтів, містять занадто низьку кількість йоду.

Йод необхідний для вироблення гормонів щитовидної залози, які допомагають підтримувати здоровий метаболізм. Крім того, йод особливо важливий для розвитку мозку немовлят, особливо коли вони знаходяться в утробі матері. «Багато людей не знають про необхідність вживання цього життєво важливого мінералу, – каже професор Маргарет Райман. – Якщо ви уникаєте молоко і традиційні молочні продукти, ви обов’язково повинні отримувати йод з інших продуктів харчування і дієтичних добавок ».
Джерело

Поділись


Новини партнерів