У чому причина швидкого старіння: вчені знайшли відповідь

Американські експерти назвали десять дивовижних речей, які викликають прискорене старіння людини.

Всі ми знаємо про те, що нездорове харчування, а також алкоголь і куріння можуть вплинути на швидкість старіння. Однак експерти назвали вісім інших маловідомих чинників, які прискорюють такі природні процеси.

Спробуйте змінити свій спосіб життя і викорінити ці фактори:

Перегляд телевізора
Добре відомо, що чим довше людина сидить перед телевізором, тим більше це впливає на її талію. Виявляється, ця звичка також зменшує тривалість життя. Австралійські вчені з Університету Квінсленда з’ясували, що за кожну додаткову годину перегляду телевізора життя людини зменшується на 22 хвилини. Більш того, звичка не відриватися від екрану загрожує підвищеним ризиком хвороби Альцгеймера.

Вживання рідини з пляшок і через соломинку
Прекрасно відомо також, що певні напої впливають на зовнішній вигляд, але велике значення має і те, як саме ми їх п’ємо. Наприклад, якщо людина вважає за краще пити з пляшки або через соломинку, то це стимулює утворення зморшок і глибоких ліній навколо рота в такій же мірі, як і куріння. Тому експерти рекомендують пити тільки зі склянки.

Надлишок – або нестача – фізичних навантажень
Ніхто не буде сперечатися з тим, що фізична активність вкрай важлива для загального здоров’я і зовнішнього вигляду. Але не тільки нестача фізичних навантажень шкідлива для здоров’я – небезпеку становить і їх надлишок. Встановлено, що він може спровокувати перенапруження суглобів і підвищити ризик артриту, не кажучи вже про перенапруження серцево-судинної системи. У той же час, достатню кількість навантажень стимулює приплив крові до шкіри і дозволяє краще захищатися від зморшок.

Центральне опалення
Люди витрачають колосальні кошти на продукти по догляду за шкірою, але не підозрюють, що батареї в будинку зводять всі їхні зусилля нанівець. Центральне опалення та кондиціювання повітря сприяють передчасному старінню і утворенню зморшок, оскільки висушують шкіру. Ось чому так важливо користуватися різними способами зволоження повітря.

Цукор
Споживання занадто великої кількості цукру шкідливо не тільки для фігури, але і для збереження молодості, оскільки цукор разом з сонячними променями і тютюновим димом є однією з головних причин появи зморшок.

Мило
Багато хто вважає його найкращим другом, але це не так. Шкіра має природній захисний бар’єр проти бактерій, який видаляється за рахунок впливу мила. Коли це лужне середовище змивається з поверхні нашої шкіри, шкіра починає старіти швидше.

Читайте також: Чому насіння небезпечне для організму людини

Подушки
Вони становлять небезпеку через звичку багатьох людей спати на боці, так що на одну з половин обличчя припадає посилений тиск. В результаті цього тиску шкіра складається в зморшки. Тому косметологи наполегливо рекомендують частіше спати на спині.

Дієта з низьким вмістом жиру
Прийнято вважати, що подібне харчування дозволяє схуднути. Однак відмова від хороших жирів на кшталт жирних кислот Омега-3 негативно впливає на організм і прискорює процеси старіння. Не забувайте включати в раціон жирну рибу і волоські горіхи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів